Vähän erilainen sukkatilaus

Sain pyynnön neuloa sukat naiselle Tansaniaan. Toiveena olivat värikkäät sukat ja sukan koko 43. Ajattelin ensin, että neulon vaan jotkut värikkäät raitasukat, mutta sitten innostuin kirahvisukista.

Ja juu. Tansaniassakin pidetään kuulemma villasukkia ja lapasia, siellä on öisin kylmä, eikä heillä ole siellä kunnon kenkiä. Niin tein hiukan taustatutkimusta Tansaniasta ja sen kulttuurista.

Tansaniassa naiset pukeutuvat värikkäisiin kanga nimisiin kirjaviin kankaisiin, joissa on yleensä mukana joku aforismi.  Sitten löysin maininnan, että Tansanian kansalliseläin on kirahvi. Siitä se ajatus näihin sukkiin sitten lähti <3

DSCN4433_400x400.jpg

Muistelin, että jossain käsityökirjassa oli ohje kirahvilapasiin ja etsin tuon mallin esiin. Siinäpä ne olivat, tulevat kirahvisukat kaikessa komeudessaan. Jotta sain muokattua kaavion sukkiin sopivaksi, naputtelin alkuperäisen kaavion ensin ruutu kerrallaan Exceliin (!!!).

Sitten muokkasin kaaviota. Lisäsin sukkaan leveyttä, lyhensin varren korkeutta ja lisäsin kavennuskohdat kaavioon. Hullun hommaa varmaan, minulla meni tuon kaavion tekemiseen 4 tuntia. Mutta. Nyt se on valmis ja sukat ovat olleet tosi helppo neuloa sen mukaan :)

DSCN4434_400x400.jpg

Nämä sukat ovat siitä hauskat, että sukan edessä on kirahvi edestä päin ja sukan takana takaa päin :)

Koska Tansanian kulttuuri on aivan erilainen kuin meillä täällä Suomessa, kysyin sukkien pyytäjältä, sopiiko tällaiset kirahvisukat tehdä sinne. Hän sanoi, että kyllä voi tehdä ja innostui itsekin ajatuksesta :)

Mistä tämä kirahvikaavio sitten löytyi. No. Jorid Linvikin Suuresta lapaskirjasta. Mallin nimi on Kirahvi. Sukan varteen neulon kirahvin pään ja kaulaa ja jalkaterään tulee luultavasti silmukoiden teksti: Love.

Jonkun tosi lyhyen englannin kielisen aforisminkin jalkaterän päälle voisi vielä suunnitella, mutta minkä. Täytyy sukkien pyytäjältä kysyä vielä hänen mielipidettään tästä asiasta.

Minusta on tosi hienoa päästä neulomaan sukat, jotka matkaavat täältä koto Suomesta Tansaniaan asti. Tämä on tosi mielenkiintoinen projekti :)