Symbolisukat mittatilaustyönä

Minua pyydettiin tuossa taannoin neulomaan tosi värikkäälle miehelle värikkäät villasukat. Pituutta tällä herralla on peräti 2 metriä ja jalan koko on 49. Niinpä otin haasteen vastaan.

Yleensä minulla on aika vapaat kädet sukkien toteuttamisessa, mutta tällä kertaa pyysin itse ystävääni suunnittelemaan sukkia kanssani. Ja voi vitsi, että se olikin hauskaa puuhaa :) 

Ensin ystäväni valitsi "sukkamallin", jonka minä sitten muokkasin toiveiden mukaiseksi. Hän halusi sukkaan elementtejä Jorid Linvikin Suuren lapaskirjan lapasmallista: Onnenhevonen. Sukkaan tuleekin paljon symboleja, jotka ovat ystävälleni ja hänen miehelleen merkityksellisiä.

DSCN4478_400x400.jpg

Sukan etupuolelle tulee hevonen, joka on ystäväni miehen horoskooppimerkki kiinalaisessa horoskoopissa. Ja mikä sattuma tämän hevosen kanssa kävikään, hepan vatsassa ovat kirjaimet J ja J. Ystäväni miehen nimikirjaimet ovat samat eli J.J. Ystäväni oli tästä oivalluksesta tosi otettu :) 

DSCN4475_400x400.jpg

Sukan taakse ystäväni halusi onnenapiloita onnea tuomaan ja näitä apiloita on sukassa aina kolme päällekkäin. Numero 3 on ystäväni miehen onnenluku. 2 x 3 onnenapilaa tarkoittanee varmasti sitten sitä tuplaonnea :)

Tuon sukassa olevan ruudukon ystäväni halusi sukkaan, koska mies pitää myös geometrisista kuvioista. Minusta ne tuovat sukkaan myös vähän miehekkyyttä. Jos näissä sukissa ei ole symboleja ja tunnetta mukana, niin ei sitten missään :)

Sitten ystäväni valitsi sukkiin värit ja koska tämä mies pitää väreistä, ystäväni halusi sukista värikkäät. Mietimme yhdessä värien järjestyksen ja sitten rupesin piirtämään kaavioita. Siinä menikin tovi jos toinenkin, mutta valmista tuli. Tässä onkin nyt ensimmäinen sukka valmiina.

DSCN4490_325x616.jpg

Innostuin näiden sukkien tekemisestä tosi paljon. Oli mukavaa suunnitella sukat yhdessä ystävän kanssa. Yllätyin siitä, kuinka paljon ystäväni innostui sukkien suunnnittelusta. Hän tykkäsi olla mukana tässä neuleprosessissa, vaikka EI todellakaan ole neuleihmisiä :) 

DSCN4493_325x597.jpg

Minulle tuli tästä tosi hyvä mieli itsellekin, kun näin hänen ilonsa ja ystäväni onkin nyt tosi tyytyväinen tähän sukkaan. Sanoin hänelle, että nyt voit sanoa miehellesi, että suunnittelit sukat :) Kikiliakii hoiti vain sen teknisen toteutuksen.

DSCN4484_325x593.jpg

Minusta nämä sukat ovat todella persoonalliset enkä usko, että samanlaisia tulee kadulla vastaan ihan heti. Toivottavasti mieskin pitää näistä sukista. Onhan hänen mielitiettynsä suunnitellut nämä sukat juuri hänelle :)

Alkuperäinen heppa- ja apilakaavio:
Jorid Linvik, Suuri lapaskirja, Onnenhevonen