Neuletyöt – knitworks 6, 7 and 8

DSCN5831%20%282%29_400x400.jpg

Sattuipa niin, että innostuin tuossa viime viikolla siivoilemaan kaappejani ja löysinkin yhdestä kaapista puiset taulun kehykset. Meinasin ensin heittää nuo kehykset menemään, mutta sitten mietin, voisiko ne päällystää vielä jollain ja laittaa seinälle.

En tiedä millainen LED lamppu päässäni syttyi sillä hetkellä, mutta sain ajatuksen, että voisin neuloa kehysten päälle jotakin tai ainakin kokeilla sitä.

Sitten löysin vielä pari samankokoista kehystä lisää. No ei siinä mitään, innostuin näistä löydöistä vielä lisää. Voisinkin suunnitella peräti kolmen taulun sarjan olohuoneen seinälle. Ei sitten yhtään kunnianhimoisia tavoitteita taas minulla? :D

Tässä ovat nämä taulun kehykset, joista nyt puhun. Kooltaan nämä kehykset ovat 30 x 40 cm kokoiset. Seinälle taulut aion laittaa pystysuunnassa.

DSCN5814%20%282%29_400x400.jpg

Millaiset taulut sitten neuloisin. Helpoimmalla pääsisin neulomalla kolme suorakaiteen muotoista palaa yksivärisinä pintaneuleina. Voisin neuloa esimerkiksi palasiin rinnakkain erilaisia palmikoita. Siitä tulisi kyllä nätit taulut.

Sitten mietin kirjoneuleen neulomista. Ajatus tasona neulottavasta kirjoneuleesta ei kauheasti houkutellut, koska minusta se on hidasta ja hankalaa neuloa. Siitäkin olisi kyllä saanut nätit taulut aikaiseksi.

Kolmantena tuli mieleen neuloa kolme sileällä neuleella neulottua palaa ja silmukoida niihin lopuksi jotain kivaa. Se vaatisi kyllä aika paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, ainakin minulta. Voisihan noihin palasiin kirjoakin jotain jos haluaa...

...ihan kiva idea siis tämä tauluidea, mutta kun mahdollisuuksia on 1000 erilaista, minuun iski nyt valinnanvaikeus. 

DSCN5817%20%282%29_533x400.jpg

Entäpä värit. No. Tässä yllä ovat tauluihin valitsemani värit. Ne ovat samoja värejä, joita löytyy myös minun kodistani eli harmaata, valkoista, vaaleanturkoosia ja roosaa. Näillä ajattelin neuloa taulupohjat.

Langaksi valitsin tähän projektiin 7 Veikkaa, koska se on paksuinta sukkalankaa mitä minulta löytyy, siitä löytyivät sopivat värit ja neulominenkin käy sutjakammin. Puikoiksi ajattelin 3 mm puikkoja. Näin pohjasta tulee napakka sekä tiivis ja jos siihen silmukoi, pohjasilmukat peittyvät paremmin. 

En aio silmukoida näillä yllä olevilla väreillä tauluihin mitään, vaan valitsin tauluihin  tehosteväreiksi kirkkaan turkoosin ja pinkin 7 Veikan. Ne erottuvat kivasti pohjasta ja tuovat vähän terää muuten niin hempeisiin väreihin.

DSCN5827%20%282%29_400x400.jpg     

Tässä alla vielä kuvat pohjaväreistä ja näistä tehosteväreistä rinnakkain. Hienot ovat siis suunnitelmat ainakin näin alussa, mutta kun minut tuntee, suunnitelmat tulevat muuttumaan varmasti vielä monta kertaa ennen kuin taulut ovat valmiita 😉

DSCN5821%20%282%29_400x400.jpg

DSCN5823%20%282%29_400x400.jpg

Miten siis ajattelin toimia. No.

  1. Neulon ensin mallitilkun ja teen vähän laskelmia.
  2. Sitten neulon kolme 38 x 48 cm kokoista palaa tasona kahdella puikolla.
  3. Viimeistelen palat ja laitan ne märän rätin alle tasaantumaan.
  4. Pingotan palaset kehyksiin ja kiinnitän ne kehysten nurjalle puolelle niittipyssyllä tai kuumaliimalla.
  5. Suunnittelen silmukoitavat kuviot ja ompelen ne taulupohjiin.
  6. Jos homma menee aivan täysin pieleen, piiloudun komeroon ja häpeän syvästi.

Tähän asti olen päässyt nyt suunnitelmissani. Seuraavana vaiheena olisi ruveta neulomaan mallitilkku ja laskeskella siitä sitten silmukkamäärät ja muuta mukavaa 😊

Knitter's paintings part 1. On this post I'm planning paintings which I will try to knit. There are 1000 possibilities to execute this idea, so I have a lot of things on my mind right now. These paintings (3) will come into my living room.