Nolotusta

Nyt kyllä nolottaa. Annoin eräälle ystävälle jouluna lahjakortin, jossa lupasin neuloa hänelle toiveen mukaiset villasukat. Siinä kävi niin, että rupesin vasta nyt puoli vuotta myöhemmin toteuttamaan toivetta. Ystäväni ei ole kysellyt sukkien perään, mutta uskon hänen odottavan niitä kyllä. Täytyy sanoa että on tämä vaan aikas nolo homma minun kantiltani.

Yleensä teen kyllä toiveesta sukat aina ajoissa, mutta nyt minulle kävi joku fiba. Otankin tästä nyt kaiken syyn ja vastuun niskoilleni ja häpeän suuresti. Nyt aion kuitenkin korjata tämän mokan ja olen jo aloittanut hänen sukkiensa neulomisen. Ystäväni toivoi jääkiekkojoukkue Jokereiden sukat, hän kun on heidän kannattajansa ja ne minä aion nyt hänelle tehdä <3 

DSCN6568%20%282%29_400x400.jpg

Kun etsin kaapista sopivia värejä, totesin että minulta on kirkkaan sininen 7 Veikka loppu ja että minun täytyy nyt soveltaa hiukan ohjetta. Niin vaihdoin langan ohuempaan Nalleen ja otin 2,5 mm puikot esille. Ajattelin, että Jokerin kuvasta tulee näin pienempi ja sirompi ja sukat mahtuvat sitten ensi talvena kivasti kenkiinkin.

Niin neuloin ensimmäisen sukan varren ja silmukoin Jokerin kuvan siihen. Sitten huomasin tehneeni laskuvirheen, sukan varren sininen osa oli liian pitkä. Eihän siinä auttanut muu, kuin purkaa sukan vartta hiukan ja lyhentää se sopivan mittaiseksi. Näistä tulikin nyt sitten nilkkasukat, mutta sehän ei haittaa mitään, vai mitä.

DSCN6576%20%282%29_400x400.jpg

Alkuperäinen ohje näihin sukkiin löytyy lumoavatekstiilityo.blogspot.com:ista ja kaaviokuva löytyi taas Pinterestistä hakusanalla: Jokerit logo. Koska pidän itse silmukoimisesta, näiden sukkien tekeminen on ollut mukavaa. Tosin tämä kuva on sen verran iso, että ompeluun on saanut varata reilusti aikaa. Aloitin tämän kuvan silmukoimisen mustista ääriviivoista.

Olen ommellut vasta sen jälkeen värit näihin sukkiin. Kasvoissa olisi ollut hiukan toivomisen varaa, silmukoin nekin sukkaan. Ne olisi voinut ommella kevyemmin tikkipistoilla, kuten alkuperäisessä sukassa oli kauniisti tehty. Sen lisäksi, että näistä sukista on tulossa nyt ohuet nilkkasukat, ajattelin siirtää tuon sukan edessä olevan Jokerin kuvan sukan sivulle. Tässä minun tuunatussa mallissa ne sopivat ehkä paremmin juuri sinne. 

DSCN6575%20%282%29_400x400.jpg

Minusta tämä ei ole vaikea kuva silmukoida, se vaatii vaan hiukan tarkkuutta, ettei kuvaan tule virheitä. Nyt jatkan tämän sunnuntaipäivän viettoa ja rupean ompelemaan toiseen sukkaan Jokerin kuvan. Aion antaa nämä kauan odotetut sukat ensi viikolla ystävälleni kukkien ja anteeksi pyyntöjen kera. Uskon hänen ilostuvan näistä sukista, onhan niitä odotettu jo kauan.

Mukavaa sunnuntaita sinne! Täällä Varsinais-Suomessa on pilvistä, mutta ainakaan vielä täällä ei ole satanut vettä, vaikka niin luvattiin :)

DSCN6579%20%282%29_400x400.jpg