Neuletyö - Knitwork 24 / 2020

Kesäheipat täältä helteestä!

Nyt minulla ei ole selityksiä sille, miksi minusta ei ole kuulunut mitään. Olen ollut aika väsynyt koko kevään ja tämän alkukesän. Täällä on juuri nyt +29 astetta mittarin mukaan, eli lämpöä riittää. Join äsken päiväkahvit ja nyt minulla on niin kuuma, että mekosta voisi vääntää vettä, heh

Myös neulerintamalla on ollut vähän hiljaista. Jaksan neuloa aikaisin aamulla ja sitten taas illasta, kun on viileämpää, mutta päivät menevät sitten hellettä pidellessä. Tiedän. Ei saisi valittaa, mutta valitanpa kuitenkin. Tahti neuloa on ollut siis hidas, mutta jotain olen saanut kuitenkin aikaiseksi. 

20200610_115124_400x533.jpg

Törmäsin tuossa ennen juhannusta Facebookissa sellaiseen villitykseen, jossa virkataan juomatölkeille sellaisia pieniä hattuja, ötökkäsuojia. Ne olivat niin kivan näköisiä, että minäkin päätin tehdä sellaisia itselleni, joskin neulomalla, kun en ole virkkausihmisiä. Niin rupesin neulomaan pieniä pipoja ja sitten siinä neuloessa yksi asia johti taas toiseen.

Lopputulos näkyykin tässä alla olevassa kuvassa, minun tölkinsuojukseni muuttuivat jossain välissä viinilasien suojiksi. Voi näitä käyttää tölkkienkin päällä, mutta heitin tuohon kattaukseen mukaan pari pipoa, kun pöytä oli katettu jo valmiiksi sitä varten, kun ystävä oli tulossa käymään.

20200614_061507_400x392.jpg

Nämä pipot ovat olleet niin hauska juttu, että ne herättivät ainakin minun lähipiirissäni kovasti keskustelua :) Minustakin  nämä ovat hauskoja ja keksin jo, että teen jouluksi viinilaseilleni tonttulakit ;) Aion käyttää niitä koristeena kattauksessa. Lankana minulla on näissä pipoissa Novita Ketoa, jota minulla on ollut pari kerää jemmassa jotain tällaista varten.

Se on tekokuitua, siinä on 70% akryylia ja 30% polyamidia, joten se sopinee tähän hommaan varsin hyvin. Se ei pölise niin paljon kuin ihan villalanka ja pipot voi pestä, jos niin tarvii. Koska minulla on 12 hengen astiasto, ajattelin neuloa 12 pipoa. Siinäpä hommaa, pipot tosin valmistuvat varsin nopeasti.

20200627_125447_400x400.jpg

Pipon alareunan neulon ihan 2 o, 2 n joustinneuleena ja loppupipon kierrettynä joustinneuleena. Kierretty joustinneulehan neulotaan ihan näin: Neulo 1 s takareunastaan kiertäen oikein, neulo 1 s nurin. Toista koko kerroksen ajan. Kavennukset teen pipon päälaella ilman sen kummempaa ohjetta omalla tyylilläni.

20200627_125509_400x297.jpg

Juuri nyt nämä pipot lepäävät lipaston päällä, neulon ne valmiiksi hiukan myöhemmin, osallistuin nimittäin Facebookissa Lumi Karmitsan yhteisneulontaan ja yritän pysytellä toisten perässä siellä. Pikku hiljaa hyvä tulee :)

Ötökkäsuojat - bugcovers
Yksi koko-one size
Puikot-needles 2.5 mm
Silmukoita puikolla-stitches on needle 12
Lankana-yarns Novita Keto
Langanmenekki-weight 10 g
Idea Facebookista Jämälankaideoita -ryhmästä, from Facebook Jämälankaideoita -group

This fun bugcover idea you can find from Facebook, Jämälankaideoita group. I will use this idea in Christmas too and knit christmas beanies to my wineclasses ;)