Neuletyö - Knitwork 28 / 2020

DSCN6743%20%284%29_800x346.jpg

Eka pari uunista ulos

No heippa :) Korkkasin nyt vihdoinkin tuon Mia Sumellin Hyvän mielen villasukat -kirjan ja ajattelin aloittaa neulomisen siellä olevista Unelmasukista, sillä jostain minun piti aloittaa. Nämä Unelmasukat ovat minusta ehkäpä tuon kirjan kauneimpia sukkia, vaikka on siellä muitakin toinen toistaan upeampia sukkaluomuksia.

Niinpä aloitin niistä. Luulin, että nämä sukat neulotaan 7 Veikasta ja Sockista, mutta niissä olikin Nalle langalle kirjoitetut ohjeet. Ilostuin tästä tietenkin kovasti Nallen ja 2.5 mm puikkojen ystävänä ja minulta sattui löytymään varastosta oikeat langatkin sukkiin. Kerrankin! :)

DSCN6691%20%282%29_400x400.jpg

Päätin neuloa yhden sukan kerrallaan sen sijaan, että minulla olisi kahdet sukat samaan aikaan puikoilla. Aika näyttää, oliko tämä fiksu teko vai ei. Minulle kun tahtoo tulla välillä sellainen yhden sukan syndrooma. Neulon ensimmäisen sukan into piukassa ja sitten mielenkiintoni lopahtaa, kun pitäisi neuloa se toinen sukka.

Kun neuloin sukan suuhun tuo palmikkoresorin, siitä tuli aikas napakka. Mietin, että mahtuuko se jalkaan. Kun sovitin valmista sukkaa sitten omaan 44 cm pohkeeseeni, niin totesin, että jos sain ujutettua sen omaan sääreeni, niin kyllä se mahtuu normaali pohkeisenkin jalkaan ihan hyvin :) 

DSCN6740%20%282%29_400x400.jpg

Sitten heppakaavion (yksisarvisen) kohdalla minulla meni silmukat vähän sekaisin. En saanut silmukoita millään täsmäämään ja yksi sen kerroksen heppakaavio jäi 4 silmukkaa vajaaksi (?), siltä puuttui siis osa hännästä. Aikani siinä tuhrattuani päätin poiketa hiukan ohjeesta ja lisäsin yksinkertaisesti siinä kohtaa kerrokselle 4 silmukkaa lisää (yht. 94 s).

Näin sain neulottua 4 kokonaista yksisarvista siihen kohtaan + sauman 2 silmukkaa. Kun olin sitten neulonut kaavion valmiiksi, kavensin ne 4 silmukkaa työstä pois. Hyvät tuli, eikä sitä huomaa kukaan. Paitsi nyt, kun kerroin asiasta :) Loppu sukka olikin sitten helppo neuloa, eikä ongelmia ilmennyt.

DSCN6738%20%282%29_400x400.jpg

Näitä sukkia on ollut kiva neuloa. Kaaviot ovat olleet helppoja ja kunkin kerroksen mallikerran on oppinut nopeasti. Myös langanjuoksut ovat sukassa pääasiassa lyhyitä, niinpä sukkaa on helppo neuloa ja jälkikin on paljon tasaisempi. 

Olen miettinyt kenelle antaisin nämä sukat ja minulla onkin jo mielessä eräs tietty henkilö. Muistelisin, että hänellä on synttärit tässä syksyllä ja olen nähnyt hänen pitävän paljon villasukkia ympäri vuoden. Haluan antaa sukat sellaiselle henkilölle, joka käyttää villasukkia. 

DSCN6733%20%282%29_400x533.jpg 

Tuon sukan jalkaterän pohja on muuten tosi hauska. Siinä on yhdistelty monenlaisia kuvioita. Sukkamalleissa harvemmin näkee tuolla tavalla yhdisteltyjä pohjakuvioita. Minusta se on tosi kiva ja jos sukat tulisivat minulle, nostaisin jalkani rahille niin, että nuo kuviot näkyisivät kaikkialle! :) 

Seuraavaksi haluaisin neuloa tästä kirjasta nuo Uuden alun sukat. Ne ovat todella. todella. todella. kauniit sukat. Huokaus vaan, se täytyy tehdä joskus hiukan myöhemmin - jälleen kerran :( Olen mietiskellyt tässä nimittäin, että neuloisin  Asunnottomien yöhön sukkia. Erityisesti miesten sukista on kuulemma siellä pulaa koossa 40 - 45. 

Unelmasukat - Dream socks
Kirja, book: Hyvän mielen villasukat
Malli, pattern: Unelmasukat, Dream socks
Suunnittelija, designer: Mia Sumell