Neuletyö - Knitwork 32 / 2020

Valitan huonoja kuvia. Lisätty tarkennetut kaaviot.

DSCN6864%20%283%29_850x471.jpg

Oli vaan pakko kokeilla

Nyt minulla ei ole selitystä sille, miksi olen hypännyt taas kerran työstä toiseen B)  Rupesin noita miesten sukkia neuloessa miettimään sitä miun näköstä palapeittoa ja ennen kuin huomasinkaan, minulla oli jo paperia ja kynä kädessä ja suunnittelin sitä täyttä häkää. Sitten sitä olikin pakko päästä kokeilemaan heti B)

Niin jäi yksi miesten sukka polonen kesken. Päätin yhtenäistää ja yksinkertaistaa tuota alkuperäistä peittoideaani niin, että kaikki palat neulotaan saman kokoisiksi ja sitten ompelen niiden keskelle kuvioita kirjoen ja silmukoita jäljitellen. Ajattelin, että jokainen pala olisi eri näköinen ja liittyisi jotenkin omaan elämääni.

Tässä suunnitelmani on. Laitan sen tänne muistiin, koska minulla on välillä tapana hukata papereita milloin minnekin.

DSCN6839%20%282%29_700x932_400x533.jpg

Ajattelin, että tästä voisi tulla sellainen hyvän mielen palapeitto, jossa on kuvia asioista, joista minulle tulee hyvä mieli ja jotka ovat minulle tärkeitä. Laskin, että tarvitsen tätä peittoa varten 88 palaa. Siihen saa neuloa jo jonkinmoista ilon ja hyvän olon aihetta :)

Päätin, että suunnittelen kaikki palaset Excelillä, kun olen sitä tottunut kerran käyttämään ja neulon palaset sen mukaan. Nämä palat onkin varsin helppo suunnitella ja silmukoida, kun palat on neulottu tasona ja ne ovat samankokoisia. Sama kaaviopohja käy siis kaikkiin :)

Tässä ensimmäinen suunnittelemani pala: Kesä (mökki). Yksi iso haaveeni nimittäin on päästä viettämään aikaa kesämökille järven rannalle. Olen viettänyt elämässäni  parhaimpia hetkiä juuri kesämökillä, siksi tämä tuli varmaankin nyt ensimmäisenä mieleen näin kun kesää eletään.

kesa.jpg

Tässä alla valmis palapeiton pala nro 1. Tykkään itse tästä palasta kovasti. Mökin edessä lainehtii vilja ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. 

DSCN6868%20%282%29_400x400.jpg

Tätä Suomen kesää miettiessä minulle tuli toisena mieleen tietysti kevät. Pidän keväästä, sillä silloin luonto herää taas henkiin ja tulee valoisaa. Lumet sulavat pois ja linnut palaavat Suomeen. Ajattelinkin tehdä ensimmäisenä peittoon kaikki neljä vuodenaikaa, kun kerran aloitin.

kevat.jpg

Tässä alla valmis neulottu ja silmukoitu kevät pala. 

DSCN6882%20%283%29_400x400.jpg

Kolmantena hyppäsin syksyn yli ja tein talvi palasen. Ihana luminen talvi. Ulkona paukkuu pakkanen ja sisällä mökissä rätisee takka, kun istun sen äärellä neulomassa villasukkaa.

talvi1.jpg

Tältä näyttää minun haaveiden mökki talvella. 

20200809_135301_400x393.jpg

Syksyn jätin viimeiseksi, sillä se on minusta ikävin vuodenaika. Eniten minua häiritsee siinä sen pimeys ja ainainen sade. Jos minun täytyy kuitenkin jotain hyvää syksystä sanoa, niin luonto on silloin kaunis kaikissa sen väreissään ja tähdet alkavat tuikkia taas taivaalla. 

syksy1.jpg

Jos katsot palaa tarkkaan, voit nähdä taivaalla jonkun tutun tähtikuvion. Otavan. Nurmikolla taas on maahan pudonneita värikkäitä lehtiä.

DSCN6884%20%283%29_400x400.jpg

Minusta tätä palapeittoa on ollut mukava suunnitella ja tehdä, koska jokainen pala on erilainen niin näiden palojen neulomiseen, silmukoimiseen ja kirjomiseen ei ehdi kyllästyä. Se sopii taas minulle varsin hyvin, sillä olen luonteeltani aika malttamaton ja kaipaan vaihtelua.

Laitan tänne nyt näitä kaavioita, vaikkei niitä kukaan koskaan missään käyttäisikään. Ihan huvin vuoksi. Laitan tähän loppuun vielä lyhyen ohjeen tuon palapeiton palan neulomiseen. Tältä tämä peiton alku nyt sitten näyttää:

IMG_20200809_071505_850x850.jpg

Hyvän mielen palapeiton pala - Good mood blanket

Puikot 2.5 mm
Lankana Nalle tai Gjestal Maija
Langanmenekki, neulottu pala 15 g
Palan koko 15x15 cm

Huom: Neulo palat tasona kahdella puikolla ja ota huomioon oma käsialasi.
Sileä neule: Neulo työn oikealla puolella silmukat oikein ja työn nurjalla puolella nurin.
Ainaoikeinneule: Neulo silmukat oikein työn kummallakin puolella.

Ohje

  • Luo 41 silmukkaa puikolle. Neulo ensin 7 kerrosta ainaoikeinneuletta. Aloita sen jälkeen sileä neule palan keskellä:
  • Neulo työn oikealla puolella 41 s oikein (kerroksen 5 ensimmäistä ja 5 viimeistä silmukkaa ovat ainaoikeinneuletta). Käännä työ.
  • Neulo työn nurjalla puolella ensin 5 s oikein, sitten 31 s nurin ja 5 s oikein. Käännä työ. Toista näitä kahta kerrosta. 
  • Kun olet neulonut sileää neuletta työn keskellä 46 kerrosta (tai oman käsialasi mukaisen määrän) neulo taas yläreunassa ainaoikeinneuletta 7 kerrosta. 
  • Päättele 8. kerroksella silmukat. 

This is going to be a blanket. First I knitted four seasons: Spring, summer, autumn and winter. This is going to be my own good mood blanket. I have to knit 88 peace to get this blanket done. Next I will knit something else to this blanket.