Neuletyö - Knitwork 43 / 2020

laineetots_850x235.jpg

Laineita ja yksi niksi

No heippa. Palailen tänään ajassa hiukan taaksepäin ja näytän teille sukat, jotka ovat jostain syystä jääneet laittamatta tänne blogiin. Tarkallensa nämä sukat syntyivät jo tämän syksyn taideprojektin alkumetreillä heti Randomien villasukkien jälkeen. Halusin tehdä sen väriräjähdyksen jälkeen jotain tosi yksinkertaista, hillittyä ja rauhallista. 

laineet5_400x533.jpg

Aiheena näissä sukissa onkin sen vuoksi meri ja sen aallokko. Minusta vesi on hyvin rauhoittava elementti ja sen äärellä voi rentoutua. Lankoina näissä on Seiskaveikka ja tuo kuva on ommeltu sukkiin silmukoita jäljitellen ja kirjoen. Kerronkin nyt teille niksin, josta tulen saamaan varmaan sanomista B)

Keksin nimittäin värejä valitessa, että pätkävärjätyssä lankakerässähän on valmiina sopivan mittaisia yhteen sopivia langanpätkiä. Niinpä otin tuosta pätkävärjätystä lankakerästä aina sopivan värisen langanpätkän, ompelin sillä yhden aallon ja siirryin sitten seuraavaan väriin B)

laineet1_400x533.jpg

En tarvinnut näin kuin yhden lankakerän ja sukan aallot sointuvat toisiinsa kivasti. Purjeveneet on silmukoitu yksivärisistä keristä, mutta siinä ei olekaan kuin kahta eri väriä. Kun kuva oli silmukoitu sukkaan, totesin että näin on hyvä, mutta minut tuntien se ei kuitenkaan riittänyt.

Halusin elävöittää aaltoja jotenkin kirjomalla niihin vähän lisää elämää. Niin otin hopealankaa ja kirjoin aaltoja lisää. Vetelin niitä menemään ihan vapaalla kädellä, niin aallokosta tuli eläväisempi. Koska tuo hopealanka ei itsessään jousta, ompelin pistot tosi löysästi sukkaan, niin että siihen jäi vähän venymisvaraa.

laineet4_400x400.jpg

Sen lisäksi ompelin kuvan vain sukan etuosaan. En siis ommellut aaltoja sukan ympäri. Näin sukan taakse jäi kivasti joustovaraa aaltojen kohdalle. Uskon siihen, että sukka kestää käyttöä ja pesua, vaikka siinä onkin nyt hopealankaa kaverina. Sukkaa on testattu jalkaan.

Tuon purjeveneen jätin sellaiseksi kuin se on. Halusin korostaa sukassa vain tuota aallokkoa ja saada sukkaan himpun verran kolmiulotteisuutta. Taideryhmän ohjaajan neuvosta ompelin sukkaan vielä muutaman linnun taivaalle täydentämään kokonaisuutta. 

laineet6_400x400.jpg

Ajattelin laittaa nämä sukat ensi kevään näyttelyyn esille, jos siellä on vielä tilaa. Muuten tuo taideprojekti on ollut hiukan jäissä olkapään takia, mutta jotain ideoita minulla kuitenkin vielä on, joita sinne toteuttaa ;)

Kivaa sunnuntaita sinne, täällä oli eilen taas kova myrsky, mutta nyt on poutaa :)

Laineilla sukat - With waves socks
Koko, size: 38
Puikot, needles: 3,5 mm
Langat, yarns: Novita 7 veljestä ja/and Majakkasaari 
Silmukoita puikolla jalkaterässä, stitches on needle: 12
Langanmenekki, weight: 155 g
Ohje, pattern: Kikiliakii

Hello and have a happy sunday! Today I showed up you these "with waves" socks, whitch I have design myself. Unfortunately I haven't write the pattern to these socks.