Neuletyöt - Knitworks 47 and 48 / 2020

20201215_100035%20%282%29_850x292.jpg

Nonniin.

Tässä sitä sitten ollaan. Neulotaan salaa. Olen ajatellut, että jos neulon vaan ihan muutaman rivin kerrallaan ja silloin tällöin päivän aikana, niin eihän sitä lasketa neulomiseksi? Eihän? No. Omapa on olkapääni ja jos olen niin tyhmä, etten ymmärrä pitää taukoa, niin saan syyttää kipeästä olkapäästä nyt vain itseäni. 

Joko teillä on jouluvalmistelut jo pitkällä? Minulla on menossa juuri nyt joulusiivous. Imuroin, luutuan ja pyyhin pölyjä. Vielä on hyvin aikaa niin ettei tarvitse pitää kiirettä. 

Olen ajatellut toteuttaa tässä vuodenvaihteessa yhden pitkäaikaisen haaveeni ja ruveta suunnittelemaan ja neulomaan lasten lapasia. Joko teen näitä lapasia lastenlapsille tai sitten lahjoitan ne ensi vuonna Hopelle tai jonnekin. Tämä asia on ollut mielessä jo pitkään, minulla ei ole vain ollut aikaa toteuttaa sitä.

harvah2_400x400.jpg

Mutta nyt. Nyt aion ottaa aikaa tähän asiaan ja nauttia täysin siemauksin. Nyt ei ole kiire. Ensimmäiset lapaset ovatkin jo valmiina. Harvahampaiset. Parempaakaan nimeä en näille lapasille nyt keksinyt, vaikka mielessä kävi jopa sinappi ja ketsuppi. 

Jos katsot kuvaa alla, niin ymmärrät miksi. Näistä vihreistä harvahampaisista tulee mieleen ihan Turun sinappi :D Ainakin minulle. Olen toteuttanut nämä lapaset lähes kokonaan kirjoneuleena, vain mustat silmät on silmukoitu ja ajattelin jatkaa seuraavissa lapasissa samoilla linjoilla.

harvah1_539x400.jpg

Olen neulonut nämä lapaset kahteen kokoon: 3-5 vuotiaille (110 cm) ja 6-8 vuotiaille (130 cm) syystä että, lapsenlapseni ovat sitä kokoa. Lankana näissä on Gjestal Maija, joka vastaa Novita Nallea. Se on aika sileä ja pehmeä lanka, joten ajattelin sen sopivan lapasiin.

Puikkoina minulla on näissä niinkin pienet puikot kuin 2.5 mm. Lapasesta tulee niin vähän tiiviimpi sekä lämpimämpi ja kirjoneuleena myös hiukan paksumpi. Kun silmukoita on puikoilla vähän enemmän, siihen mahtuu helpommin myös suunnittelemaan kuvioita.

harvah4_400x400.jpg

Mistä idea näihin lapasiin sitten tuli. No ihan siitä, että minusta saatavilla on loppujen lopuksi tosi vähän hauskoja lasten lapasmalleja. Ajattelinkin yrittää neuloa näihin lapasiin nyt asioita, joista lapset pitävät. Mielikuvitushemmoja, autoja ja röyhelöitä. Mitä mieleen vaan tulee.

Ensimmäisinä puikoille päätyivätkin nämä harvahampaiset mielikuvitusörkit, joiden komea hammasrivistö näkyy kauas asti :) Mietin näitä tehdessä, että tuleeko näistä jo hiukan liiankin pelottavat, mutta ei. Ei kuulemma tule. Lasten mielikuvitus on siitä ihmeellinen asia, että he näkevät paljon sellaista, mitä me aikuiset emme enää näe.

harvah6_400x400.jpg

Ihailenkin lapsissa tätä piirrettä ja seuraan mielelläni pojanpoikieni mielikuvitusleikkejä ja osallistun niihin jopa itsekin. Kunpa itselläkin olisi vielä yhtä rikas mielikuvitus kuin joskus lapsena. Jospa pojat pitäisivät näitä lapasia kädessäkin mielellään, kun niissä on joku mieleinen juttu. Vaikkakin mummin keksimä :)

Olen suunnitellut nämä lapaset jo tutuksi käyneellä Excelilläni ja seuraavat lapaset ovat jo puikoilla. Ne ovat tietysti autoaiheiset, sillä pojanpojat pitävät autoista ja leikkivätkin pikkuautoilla päivät pitkät. Kaavion tuohon kaivuriin olen piirtänyt jo pari vuotta sitten, sille ei ole vaan ollut juurikaan käyttöä ennen kuin nyt ;)

harvah7_400x391.jpg

Kivaa päivää sulle!

Kikiliakii

Harwahampaiset lapaset - Sparse teeth mittens
Koko, size: 3-5 ja/and 6-8 vuotiaat/yrs old
Puikot, needles: 2.5 mm
Lankoina, yarns: Gjestal Maija
Langanmenekki, weight: 50 ja/and 55 g
Ohje, pattern: Kikiliakii
Tehnyt, handmade by: Kikiliakii

 

Hi! I decided to knit some childrens mittens next, because there are not so many patterns available. These mittens I will give to my grandsons or donate somewhere. We will see what happens.