Neuletyöt - Knitworks 70 and 71 / 2020 (korjatut luvut)

20201225_120126%20%282%29_850x280.jpg

No heippa hei,

ja joulun pyhien jälkeistä elämää :) Täällä on toivuttu jouluruokien aiheuttamasta ähkystä ja vuosikin on ehtinyt vaihtua toiseen. Tämä blogi oli juntturassa tuossa viikonloppuna muutamia päiviä, mutta nyt se on korjattu taas ja pääseen postaamaan tänne viime vuoden vimpat neuleet sekä vuodenvaihteen tunnelmat :)

Ihan ensimmäisenä esittelen teille nämä lasten lapaset, jotka valmistuivat jo parisen viikkoa sitten. Ajatus näihin lapasiin  syntyi pojanpoikien valtavasta kiinnostuksesta kaikkia maanrakennuskoneita kohtaan. Lasten isä kun on  maanrakennusalalla töissä.

kaiv3_400x400.jpg

Niin olikin siis varsin luonnollista ikuistaa poikien lapasiin kaivinkone, jollaisella isikin aina ajaa. Kaivurin kaavion piirsin ensimmäisen kerran jo joskus kauan sitten poikani omiin kaivurisukkiin. Muokkasin nyt kaaviota näihin lapasiin sopiviksi. Laitan linkin juttuun tähän, siellä on jotkut kaavion tapaiset esillä:

https://kikiliakii.vuodatus.net/lue/2018/08/joskus-tehtya

kaiv2_400x400.jpg

Valitsin näihin pienempiin lapasiin väreiksi mustan, oranssin ja valkoisen. Sillä eikös kaivinkoneet ole oransseja tai keltaisia? Kun sain lapaset sitten valmiiksi, väritys toikin mieleen Harley Davidsonin. Että näin sitä mennään taas :D Ensin Turun sinappi lapaset ja nyt Harley Davidson Kaivurit :D 

kaiv1_400x396.jpg

Pääasia minulle on kuitenkin se, että pojat tykkäävät näistä lapasista. Muulla ei ole niin väliä. Isommassa koossa kokeilin käyttää tällä kertaa väreinä turkoosia, mustaa ja valkoista lankaa. Minusta niistä ei tullut niin nätit kuin noista pienemmistä. Jos olisin käyttänyt lapasissa tummansinistä, vaaleansinistä ja valkoista lankaa olisi lopputulos ollut varmasti kauniimpi.

kaiv4_400x400.jpg

Mutta näin tällä kertaa. Koska poikia on kolme, minun täytyy neuloa vielä jossain vaiheessa kolmannet Kaivurit lapaset. Ehkäpä kokeilen niihin noita sinisiä sävyjä :) 

kaiv5_400x400.jpg

Kaivurit lapaset - Excavators mittens
Koko, size: 3-5 ja 6-8 vuotiaat/yrs old
Puikot, needles: 2.5 mm
Lankoina, yarns: Gjestal Maija
Langanmenekki, weight: 50 ja/and 55 g
Ohje, pattern: Kikiliakii
Tehnyt, handmade by: Kikiliakii