Neuletyö - Knitwork 21 / 2021

IMG_20210318_133121%20%282%29_850x268.jp

No hei,

nyt kerron teille miten nämä sukat on tehty, sillain suurin piirtein sukkelasti. Säästelin tätä tietoa myöhemmäksi siksi, että minulla on muutama "tekniikkakuva" jaettavaksi tänne, enkä halunnut ujuttaa niitä toisten postausten joukkoon. Tässäpä nämä keltaiset Puputtimet nyt ovat, oikeat Väiski Vemmelsäären sukat :D

kelt5_350x466.jpg

Lyhyesti ja ytimekkäästi nämä sukat neulotaan ensin normaalisti tavallisena kirjoneuleena valmiiksi ja puuttuvat osat, joita on jonkin verran, ommellaan sukkiin silmukoita jäljitellen (silmukoiden) ihan lopuksi. Itse kuvailisin näitä sukkia vaativuustasoltaan haastaviksi juuri tuon silmukoimisen takia.

Sukan varren kaaviossa on myös sen alussa muutamia pidempiä langanjuoksuja, joista tulisi selvitä. Onneksi lankadominanssi ja langanjuoksujen sitominen on keksitty, ne helpottavat hiukan tätä urakkaa. Loppu sukka ei sitten taida sisältääkään pitkiä langanjuoksuja :)

Tässä alla on kuva, jossa näkyy punaisilla nuolilla kohdat jotka silmukoidaan neulomisen jälkeen.

kelt1_350x466.jpg

Nuo pupujen silmien ja nenien silmukoimisenhan voi jättää aina pois, jos niin haluaa, mutta nuo pajunkissat sukan varressa olisi hyvä viimeistellä ruskealla ja valkoisella langalla. Tähän silmukoimisen helpottamiseen minulla on taas pieni niksi. 

Kun silmukoit pajunkissojen varsia, älä silmukoi niitä pystysuunnassa ylöspäin tai alaspäin, vaan silmukoi ne vaakasuunnassa kerros kerrallaan. Sukan taakse muodostuu silloin langanjuoksuja, kun siirryt oksasta toiseen, mutta ne eivät ole sen pidempiä kuin kirjoneuleen langanjuoksutkaan. 

Tällä tavalla vaakatasossa silmukoituna jälki on huomattavasti siistimpi kuin korkeussuunnassa silmukoituna. Sitä ei ehkä uskoisi, mutta niissä on eroa. Silmukoi siis oksat samaan suuntaan kuin neuloisit sukkaa kerros kerrallaan.

kelt2_350x466.jpg

Langat ovat näissä keltaisissa Puputtimissa kaikki 7 Veikkaa ja puikot ovat kokoa 3,5 mm. Vihreissä Puputtimissa käytin pohjalankana tosiaan myhome living -lankaa limen vihreänä. Jos joku ihmettelee lankaa, niin sitä saa Cittarista kaikissa pastellisävyissä. Minusta värit ovat tosi herkulliset.

En tiedä, teenkö tästä ohjetta lankajengi.fi sivustolle, koska pääsiäinen on jo niin lähellä, ettei malli välttämättä ehdi sinne ajoissa. Sukkamalli on kuitenkin juuri nyt testineulottavana. Odottelenkin jännityksellä, mikä on kommentti sukista. Sen tiedän, että haastavuutta löytyy.

kelt4_350x466.jpg

Ai niin. Sukan varren joustin ja sukkien kärjet on neulottu katkonaisena joustinneuleena. Ohje siihen on varsin helppo: 

1. krs: Neulo 1 s oikein ja 1 s nurin. Toista koko kerroksen ajan.
2. krs: Neulo kerroksen kaikki silmukat oikein.
Toista näitä kahta kerrosta.

Tämä joustin ei ole niin napakka kuin vaikka ihan se perinteinen 2 o, 2 n joustin eli se kannattaa ottaa huomioon, kun mietit silmukkamääriä joustimessa. Sukan kärkeen tuo joustin sopii oikein kivasti :) Tässäpä näitä juttuja taas kerrakseen. Nyt en keksi muuta kerrottavaa näistä Puputtimista. On aika siirtyä seuraavaan projektiin :)

Lämmöllä, Kikiliakii