Neuletyö - Knitwork 23 / 2021

kukka1_850x331.jpg

Lehtiä ja kukkia

Ennen kuin kerron teille näistä virallisista äidilleni tulevista kesäsukista, minun on pakko sanoa ensin iiiik. Posti toi tuossa pari päivää sitten nimittäin tullessaan minulle kolme Kauneimmat käsityöt -lehteä (Ite tilasin B) ). Nyt minulla on 140 (!) uutta neule- ja virkkausohjetta! Jee!

Selasin näitä lehtiä onnesta pakahtuneena, lehdistä löytyy tosi ihania sukkamalleja. Nyt kun saisi vielä jostain aikaa neuloa jonkun sukkamallin näistä ihanuuksista <3 Näitä lehtiä ei saa enää lehtipisteistä, mutta niitä voi tilata Kolmiokirjasta. Harmittaa, että en ole tullut keränneeksi kaikkia noita Käsityön ABC sarjan kappaleita. Minusta ne on ihan parhaita tekniikkaosioineen.   

kukka2_400x400.jpg

Kuten muistanette vielä, äidilläni oli toiveena saada äitienpäivänä valkoiset ohuet kesäsukat, joissa on vihreää, sinistä ja kukkasia. Muistanette myös sen, että lupasin neuloa sellaiset :) No. Nyt olen aloittanut sukkien suunnittelun ja neulomisen. Kukkaidean sain äitini minulle tuomista puutarhakukista. 

IMG_20210418_092344__01_400x400.jpg

Siitä se ajatus tämän vuotisiin äitienpäiväsukkiin lähti ja ajattelin jakaa teille tuon kukkakaavion nyt täällä blogissa ihan teidän iloksenne! :) Ensin piirtelin Excelillä tuota kukkakaaviota pari päivää ja kyllä. Nuo kukat ovat kokonaan ja vain ainoastaan minun käsialaani.

En ole kopioinut mallia mistään ja vielä vähemmän olen käynyt Pinterestissä. Kuten joku saattaa tietääkin, en pidä Pinterestistä. Tässä alla onkin näyttökuva työn alla olevista kaavioista. Ne ovat muuttaneet jo muotoaan tämän kuvan ottamisen jälkeen, mutta sillä ei ole nyt sen enempää merkitystä.

 

2021-04-17%20%281%29__03__01.jpg 

Kun olin aikani piirrellyt näitä kaavioita, otin Socki Finea esiin ja neuloin mallitilkun. Neulominen näin ohuilla langoilla tuntui ensin tosi takkuiselta. 2 mm:n puikot kun on toooosi ohuet ja pienet. Ne vaativat hiukan totuttelua 7 Veikan ja 3,5 mm puikkojen jälkeen.

Tässä alla tämä erittäin ruma mallitilkku. Kokeilin siinä ensin pätkävärjättyä lankaa yksivärisen kaverina, mutta totesin hyvin nopeasti, että tämä ei ole minun juttuni. Mallitilkussa tuo nyt meni.

kukka3_400x400.jpg

Niin vaihdoin äitini toivevärit puikoille ja tältä näyttää nyt tämä virallinen kukkia äidille -sukan varsi. Juuri nyt pähkäilen sukassa jalkaterän kanssa. Teenkö siitä vain yksivärisen, vai laitanko kuvioita mukaan. Minulla on sellainen kutina, että yksiväristä tulee tällä kertaa, vaikka sitä onkin tosi tylsä neuloa. 

kukka4_400x400.jpg

Tuo valkoinen lanka on Novitan Venlaa ja muut värit Socki Finea. Kantapäistä ja sukan kärjistä tulee vihreät. Tässä alla on nyt tuo kukkakaavion mallikerta. Se on 12 silmukkaa leveä, joten sitä on helppo muokata vaikka 7 Veikalla neulottaviin sukkiin :)

voi%20kukkaset%20mallikerta.jpg

Nuo O -merkit kaavioissa tarkoittavat kohtia, joihin kirjoin vihreällä langalla "pallot". Ne voisi myös silmukoida vaikka keltaisella langalla, mutta itse päädyin tällä kertaa kirjontaan. Eipä minulla nyt muuta tällä kertaa. 

Lämmöllä, Kikiliakii