Neuletyö 28 / 2021

hotm5_850x356.jpg

Vapaapäivä.

Mikä ihana tekosyy olla tekemättä yhtään mitään ja mikä ihana tekosyy neuloa. On aikainen aamu ja sade ropisee ikkunaan. Minä istun jo läppärin äärellä ja neulon. Teen juuri kiilakavennuksia ja yritän keskittyä siihen. Välillä otan hörpyn aamukahvista ja jatkan taas. Hetken kuluttua huokaan tyytyväisenä.

Kiilakavennukset ovat valmiit ja ne onnistuivat. Juon tyytyväisenä kahvini loppuun. Minulla on tänään vapaapäivä, voin siis tehdä ihan mitä itse haluan. Takana on kiireinen viikko, mutta minua ei väsytä nyt. Koska ulkona sataa, minulla on tänään aikaa keskittyä lempiharrastukseni pariin.

hotm3_400x400.jpg

Ajattelinkin neuloa tänään yhden testisukan valmiiksi. Olen suunnittelemassa sellaisia Hot mama sukkia. Ystäväni pyysi niitä jo alkuvuodesta. Sanoin silloin, että jätän asian hautumaan ja annan idean muhia rauhassa. Teen sukat kyllä, lupasin. Tällä viikolla minusta rupesi sitten tuntumaan, että nyt aika on kypsä näille sukille.

hotm1_400x400.jpg

Mitään perinteisiä liekeillä varustettuja sukkia en halunnut suunnitella. Niitä on tehty niin paljon. Ajattelin laittaa sukkiin jotain tekstin tapaista ja ehkäpä kahleet ja muutamia sydämiä. Jos tekisinkin sellaiset asennesukat. Niin istuin Excelin ääreen, kuten minulla on tapana tehdä. Piirtelin siinä kaavioita ja välillä pidin tuumaustaukoja.

hotm2_400x533.jpg

Sitten eräänä yönä valvoskellessa avasin huvikseni läppärin ja kuviot löysivät kaavioissa yht’äkkiä omat paikkansa. Olin erittäin tyytyväinen kaavioihin ja ajattelin vain että ”Wau”. Näistä tuli hienot. Ystäväni tulee varmaan pitämään näistä sukista ja niin kävikin. Kun näytin hänelle testisukan, hänen kommenttinsa oli: ”Juu, nyt rulettaa! Haluan!!”.

hotm6_400x400.jpg

Niin jatkoin sukan neulomista itsekin innostuneena. Kaaviot vaativat vielä hiukan pientä viilausta, mutta se lienee ongelmista pienin. Langoiksi valitsin näihin sukkiin Novitan Venlan ja Filcolana Arwetta Classicin. Todella miellyttävät langat neuloa, vaikka puikot ovatkin pikkuruiset 2 mm:n puikot.

Niillä neulomaan opettelu on vienytkin hiukan aikaa, sillä en ole tottunut niin ohuisiin lankoihin ja puikkoihin. Nyt kuitenkin jopa pidän niistä, vaikka silmukoita onkin  puikoilla paljon enemmän. Ja mitä enemmän silmukoita, sen hienompia kuvioita sukkiin mahtuu suunnittelemaan. Miksen ole hoksannut tätä aiemmin?

IMG_20210609_105316__01_400x400.jpg

Mitä kuuluu sitten Kevyille kesäsukille. No ne ovat valmiit ja tässä alla on kuva niistä. Näistäkin sukista on pidetty paljon ja moni on kuvaillut niitä raikkaiksi. Mutta sellaiset niistä halusinkin tehdä. Raikkaat kesäiset sukat. En tule tekemään näihin kesäsukkiin nyt ohjetta, mutta sen sijaan nuo Hot mama sukat tulevat saamaan ohjeensa.

Se on sitten eri asia, kuka ohjeesta kiinnostuu. Aion ottaa tämän kesän rennommin rantein, sillä koronatilanne on helpottanut nyt vähän ja haluan tehdä muutakin kuin hautautua tänne kotiin sukkavuoren alle. Välillä on hyvä ottaa iisimmin. Kun neulesesonki alkaa taas syksyllä, minä ja minun sukkapuikkoni ovat valmiina.

kev11_400x400.jpg

Lämmöllä, Kikiliakii