Tulipa tuossa mieleen

Millaisia muistisääntöjä teillä on, kun neulotte sukkaa?

Tarkoitan tässä lähinnä omia sukkamalleja ja silloin kun näitä kaikkia lukuja ei jaksa kirjoitella paperille. Minulla itselläni on sellainen muistisääntö, että ajattelen tärkeät muistettavat kerrokset numerosarjana, kun neulon sukkaa.

Näin toinen sukka on helpompi neuloa. Esimerkiksi tämä kirjoneulesukka, joka on oma mallini, muistisääntö on seuraava: 1, 3, 10, 2. Kerron nyt mitä tuo minun oma muistisääntöni näissä sukissa tarkoittaa.

DSCN2915_400x400.jpg

Painan sukasta mieleen vain ne tärkeät kerrosluvut, jotka täytyy muistaa toisen sukan neulomisessa. Perussukkaohjetta en paina mieleeni, koska se syntyy rutiinilla. Tosin se täytyy muistaa, montako silmukkaa puikoilla on.

1 = Neulo 1 kerros sileää joustimen jälkeen ennen kirjoneulekuviota.

3 = Neulo 3 kerrosta sileää kirjoneulekuvion jälkeen ennen kantapäätä.

10 = Neulo 10 kerrosta sileää kiilakavennuksineen kantapään jälkeen ennen toista kirjoneulekuviota.

2 = Neulo jalkaterän kirjoneulekuvion jälkeen 2 kerrosta sileää ennen kärkikavennuksia.

Kirjoneulekuviota en edes yritä painaa mieleeni, katson sen ensimmäisestä neulomastani sukasta suoraan ja neulon kuvion sen mukaan tai sitten olen piirtänyt kuvion Excelillä.

Kaikkea sitä tuleekin mieleen näin aamutuimaan :) Ja ei. Täällä ei myrskyäkään ainakaan juuri nyt. Ja kyllä. Nyt lähden kohta oikeasti reissuun ja lopetan nämä höpötykseni.

P.S. Nämä sukat ovat juuri nyt työnalla. Kuvio oma. En tiedä mitä siinä on, ehkäpä kynttilöitä...kuka tietää. Langat 7-veikkaa. Silmukoita varressa 10, muuten 11. Puikot 3,5.