Neuletyö - Knitwork 14 / 2021

DSCN8094%20%282%29_900x217.jpg

Pörr pörr pörr

Se alkaa olla kevät. Yksi viikko on taas takana ja ulkona on ollut aivat ihanan keväinen ilma. Aurinko paistaa, linnut laulavat ja lämmintä on. Täällä on tehty kovasti "töitä" viimeinen kuukausi ja nyt kaikki Lankajengiin näin aluksi tulevat ohjeet ovat valmiita ja lähetetty eteenpäin.

Ohjeita on tulossa vielä pikku hiljaa lisää, mutta nyt minun on aika levätä. Ennen kuin kuitenkin otan "omaa lomaa", niin kerron teille näistä viimeisimmistä epäonnen lapasista, joista ei taida lapasia tullakaan. Minullekin käy nimittäin aina joskus niin, että työ jää jumiin ja se menee purkamiseksi, neulomiseksi ja purkamiseksi.

Kuva1_400x400.jpg

Nämä epäonnen lapaset, joista puhun nyt, ovat nämä pörriäiset -lapaset, jotka tein alkuvuodesta. Minun ajatuksenihan oli, että teen näihinkin ohjeen ja laitan nämä ohjekauppaan, jos joku vaikka haluaisi nämäkin neuloa. Mutta. Kun en tykkää, niin en tykkää ja sille ei voi mitään, etten vain tykkää.

p%C3%B6r3_400x403.jpg

Näissä lapasissa vika ei ollut kaavioissa, niistä tuli ihan kivat. Minun ongelmakseni muodostuivat lapasten värit. Kokeilin sitä ja kokeilin tätä, mutta mikään väriyhdistelmä ei vain miellyttänyt silmää. Niin neuloin, purin, neuloin ja aloitin taas alusta. Lopulta näitä väriviritelmiä oli jo viisi. Aivan oikein. Viisi kokonaista lapasen alkua (kuvasta puuttuu yksi), eikä mikään ollut hyvä.

DSCN8097%20%282%29_400x400.jpg

Ja kyllä. Uskallanpa laittaa kuvan näistä viritelmistä tänne. Aina ei mene ihan putkeen. Minulle iski näiden lapasten kanssa ihan totaalinen neulejumi. Ja siinä vaiheessa kun neulomisen ilo alkaa muuttua stressiksi, on aika ottaa aikalisä, sillä loppujen lopuksi tämä kuitenkin harrastus. Eikö?

Ennenkuin päätin ottaa aikalisän, tein kuitenkin vielä kuudennen ja viimeisen värikokeilun ja siitä kuva tässä alla. Ihan kiva joo, mutta itse en tykkää. En tiedä miksi, mutta näin on. Tämä lapanen ei näytä minulta. Siitä puuttuu jotain. Se onnistumisen ilo? Kun kasasin lopulta langat ja lapasen alut kaappiin, olin ihan hiton helpottunut.

Kuva3_400x400.jpg

Minulle tuli suorastaan kevyt olo. En aio lopettaa nyt neulomista, enkä aio luovuttaa näiden lapastenkaan suhteen, mutta nyt ne saavat levätä ja ihan luvan kanssa. Kuten minäkin. Nyt aion vain nauttia keväästä pari viikkoa ja tehdä välillä jotain tosi helppoa ja yksinkertaista. Ihan tavallista basic perussukkaa ja vain sen verran kuin minua itseäni huvittaa :)

20210219_100648_350x467.jpg

 Lämmöllä, Kikiliakii