Laitanpa sittenkin :)

Vaikka kukaan ei nyt pyytänytkään, niin laitanpa silti tuon lumiukkopussin ohjeen tänne blogiin, kun kerran ohjeen siihen kirjoitin. Tuo lumiukkopussi ei nimittäin ole suora pussi jossa on vain vähän joustinneuletta keskellä. Neuloin sitä hiukan lumiukon muotoon.

Ja tässäpä sitä ohjetta syntyy :) Läppärillä Excelin äärellä. Minusta kaaviot on paljon helpompi suunnitella näin, kun kaavioita voi helposti korjata koneella, mutta se on niitä makuasioita mikä tuntuu itselle hyvältä.

 DSCN3802_400x400.jpg

Ja tässä tulee se ohje. Se näyttää pitkältä, mutta ei ole vaikea neuloa, kuten kuvastakin jo varmasti näkee :)

DSCN3795_400x400.jpg

LUMIUKKOPUSSI

Puikot 
3 mm

Langat
Musta, valkoinen ja punainen Novita Nalle sekä hippunen vihreää ja oranssia teetee Pallasta

Mallineuleet
Kierretty joustinneule: Neulo 1 s takareunasta kiertäen oikein ja neulo 1 s nurin. Toista koko kerroksen ajan.

OHJE

Kerroksen vaihtumiskohta on pussin sivussa. Pussin etuosa on I ja II puikolla ja pussin takaosa III ja IV puikolla.

Luo mustalla langalla 48 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle, 12 silmukkaa kullekin. Neulo kierrettyä joustinneuletta suljettuna neuleena yhteensä 16 kerrosta. Neulo seuraavalla kerroksella kaikki silmukat oikein ja tee sen jälkeen reikäkerros mustalla langalla: Neulo 1 s oikein, *Ota langankierto puikolle, neulo 2 s oikein yhteen ja neulo 2 s oikein.* Toista *-* koko kerroksen ajan. Neulo vielä 1 kerros mustalla langalla oikein ja vaihda lanka valkoiseen.

Neulo seuraavaksi 15 kerrosta valkoisella langalla sileää neuletta. Merkitse tässä vaiheessa pussin päälle kasvojen keskikohta langanpätkällä tai silmukkamerkillä. Aloita tämän jälkeen kierretyn joustinneuleen neulominen ja kavenna joustimen ensimmäisellä kerroksella 4 silmukkaa kaikilta puikoilta niin, että jäljelle jää 8 silmukkaa per puikko. Neulo sitten yhteensä 5 kerrosta kierrettyä joustinta. 

Jatka taas sileän neuleen neulomista ja lisää sileän neuleen ensimmäisellä kerroksella jokaiselle puikolle 6 silmukkaa niin, että silmukoita on tämän jälkeen aina yhdellä puikolla 14. Neulo valkoisella langalla 15 kerrosta sileää neuletta ja merkitse taas pussin päälle keskikohta langanpätkällä tai silmukkamerkillä. Tee sitten kavennukset. Kavenna I ja III puikon alussa 1 silmukka ja II ja IV puikon lopussa 1 silmukka. Toista tämä yhteensä 3 kertaa, niin että jokaiselle puikolle jää 11 silmukkaa. Päättele lumiukkopussi seuraavasti:

Taita pussin etu- ja takaosa vastakkain niin, että I ja IV puikko ovat vastakkain ja II ja III puikko ovat vastakkain. Aloita pussin päätteleminen pussin sivusta. Poimi 1 silmukka IV puikolta päättelypuikolle eli se silmukka, jossa lanka on. Vie päättelypuikko I puikon ja vastakkaisen IV puikon ensimmäisen silmukan läpi. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele. Päättele seuraavat kaksi silmukkaa samalla tavalla. Kun I ja IV puikon silmukat on päätelty, jatka silmukoiden päättelyä suoraan II ja vastakkaisen III puikon silmukoilla. Päättele lopuksi jäljelle jääneet viimeiset 3 s yhtä aikaa.

Pussin pohjan voi myös ensin päätellä neuloen ja ommella sitten valkoisella langalla kiinni. Sen voi myös virkata kiinni.

DSCN3786_400x400.jpg

Lumiukon kasvot

Ompele (kuvioi) lumiukolle silmät, posket ja suu oheisen kaavion mukaan silmukoita jäljitellen. Päättele langanpäitä välillä, etteivät ne mene pussin nurjalla puolella solmuun ommellessa. Ompele ensin mustalla langalla silmät. Ompele sitten punaisella langalla posket. Ompele lopuksi mustalla langalla suu. Vaihda toinen musta lanka ja ompele vielä napit. Päättele kaikki langanpäät.

Ompele lopuksi lumiukolle oranssilla langalla porkkananenä. Päättele langanpäät.

Puno vielä vihreästä langasta nyöri ja lyhennä se sopivaksi, 40 cm pitkäksi naruksi. Pujottele nyöri pussin reikäkerrokseen virkkuukoukun avulla.

Lumiukon kaavio.

lumiukko_500x613.jpg

Tällainen ohje tällä kertaa. Ajattelin itse antaa tuollaisen lumiukkopussin pikkujoululahjaksi ystävälle ja laittaa sinne jotain extra kivaa :) Neulomisen iloa!

DSCN3783%20%282%29_400x400.jpg