Jouluaaton pussi

Tässä tämä eilen blogissa vilahtanut joulupukkipussi nyt on ja ohjekin on siihen kirjoitettu :) Ohje löytyy kuvan alta. 

DSCN3766_400x400.jpg

JOULUPUKKIPUSSI

Puikot 
3 mm

Langat
Punainen, vaalean beige, valkoinen ja musta Novita Nalle sekä jotain sopivan paksuista valkoista pörrölankaa

Tässä pussissa on käytetty pörrölankana valkoista Novitan Palma -lankaa. Se oli kirppislöytö ja sitä ei ole enää kai myynnissä :( Tämän langan voi korvata ihan hyvin jollain toisella langalla, valkoinen Nalle sopii tähän tarkoitukseen vallan hyvin :)

DSCN3769%20%282%29_400x400.jpg

Mallineuleet
Kierretty joustinneule: Neulo 1 s takareunastaan kiertäen oikein ja neulo 1 s nurin. Toista koko kerroksen ajan.

OHJE

Kerroksen vaihtumiskohta on pussin sivussa. Pussin etuosa on I ja II puikolla ja pussin takaosa III ja IV puikolla.

Luo punaisella langalla 48 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle, 12 silmukkaa kullekin. Neulo kierrettyä joustinneuletta suljettuna neuleena yhteensä 17 kerrosta. Neulo seuraavalla kerroksella kaikki silmukat oikein ja tee sen jälkeen reikäkerros punaisella langalla: Neulo 1 s oikein, *Ota langankierto puikolle, neulo 2 s oikein yhteen ja neulo 2 s oikein.* Toista *-* koko kerroksen ajan.

Neulo reikäkerroksen jälkeen vielä 10 kerrosta punaisella langalla sileää neuletta. Vaihda tämän jälkeen lanka valkoiseen  pörrölankaan ja neulo lakin reuna. Neulo pörrölangalla 1 kerros oikein ja 3 kerrosta nurin. Katkaise lanka. Vaihda beige lanka ja aloita kasvojen neulominen. Neulo beigellä langalla yhteensä 15 kerrosta sileää neuletta. Merkitse tässä vaiheessa pussin päällä kasvojen keskikohta langanpätkällä tai silmukkamerkillä. Vaihda lanka taas valkoiseen pörrölankaan ja neulo joulupukin parta. Neulo pörrölangalla 1 krs oikein ja 3 kerrosta nurin. Katkaise lanka.

Voit tässä vaiheessa ommella silmukoita jäljitellen joulupukin kasvot tai neuloa pussin ensin loppuun ja ommella kasvot vasta sitten.

DSCN3764_400x400.jpg

Kun olet neulonut pörrölangalla parran vaihda lanka punaiseen ja neulo lopuksi vielä 15 kerrosta sileää neuletta. Jos haluat jatkaa pussin pituutta, jatka neulomista. Jos haluat päätellä pussin, päättele pussi neulomalla seuraavasti: 

Taita pussin etu- ja takaosa vastakkain niin, että I ja IV puikko ovat vastakkain ja II ja III puikko ovat vastakkain. Aloita pussin päätteleminen pussin sivusta. Poimi 1 silmukka IV puikolta päättelypuikolle eli se silmukka jossa lanka on. Vie päättelypuikko I puikon ja vastakkaisen IV puikon ensimmäisen silmukan läpi. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele. Päättele seuraavat kaksi silmukkaa samalla tavalla. Kun I ja IV puikon silmukat on päätelty, jatka silmukoiden päättelyä suoraan II ja vastakkaisen III puikon silmukoilla. Päättele lopuksi jäljelle jääneet viimeiset 3 s yhtä aikaa.

Pussin pohjan voi myös ensin päätellä neuloen ja ommella sitten punaisella langalla kiinni. Sen voi myös virkata kiinni.

DSCN3763_400x400.jpg

Joulupukin kasvot
Ompele (Kuvioi) joulupukille silmät, nenä, posket ja suu oheisen kaavion mukaan silmukoita jäljitellen. Päättele langanpäitä välillä, etteivät ne mene pussin nurjalla puolella solmuun ommellessa. Ompele ensin valkoisella langalla silmät. Ompele sitten punaisella langalla toinen poski, nenä ja toinen poski sekä lopuksi pikku suu. Päättele kaikki langanpäät.

Ompele lopuksi tikkipistoin mustalla langalla pukille silmät ja silmälasit pienen pienin tikkipistoin. Päättele langanpäät.

Ota vielä pätkä valkoista pörrölankaa ja ompele ketjupistoin pukille viikset. Ketjupistot ovat ketjusilmukoita, jotka virkkaamisen sijaan ommellaan neulalla ja langalla neuleen päälle. Päättele.

Joulupukin kasvojen kaavio.

joulupuk_509x400.jpg

Puno lopuksi punaisesta langasta nyöri ja lyhennä se sopivaksi, 40 cm pitkäksi naruksi. Pujottele nyöri pussin reikäkerrokseen virkkuukoukun avulla.

DSCN3773_400x400.jpg

Jos unohdin tästä ohjeesta nyt jotain, niin laita viestiä. Muuten toivotan nyt neulomisen iloa! :)