Neuetyö - Knitwork 22 / 2020

Somehiljaisuutta

Siitä on jo puolitoista kuukautta aikaa, kun olen viimeksi kirjoitellut tänne blogiin jotain. Minulle tulee noin kerran vuodessa aika, jolloin minäkin lasken neuleet käsistäni ja pidän taukoa neulomisesta. Yleensä tämä hetki kestää kuukauden ja se tulee kesällä, mutta tänä vuonna se tuli jo nyt ja kesti puolitoista kuukautta.

Uskon, että tämä tauko johtui kevätväsymyksestä ja tuosta koronasta, mutta nyt se tuntuu helpottaneen niin, että olen ottanut puikot ja langat taas kaapista esiin. Jouduin ihan tarkistamaan täältä blogista, mitä olen täällä viimeksi höpissyt ennen taukoani. Ensimmäisenä puikoille pääsivätkin nyt miniän toivomat susi sukat.

DSCN6560%20%282%29_400x400.jpg

Hän pyysi tuossa tovi sitten, että neuloisin hänen työkaverilleen läksiäislahjaksi pinkin väriset sukat, joissa on suden kuva. Susi on kuulemma tämän työkaverin voimaeläin ja pinkki väri on hänen lempparivärinsä. Niin ryhdyinkin tuumasta toimeen.

Löysin suden kaavion ihan Pinterestistä ja päätin käyttää sitä. En tiedä kenen tekemä kaavio on, mutta sieltä sen löysin. Kaavio oli aika iso ja saajan jalka tosi pieni, joten jouduin pienentämään sukkaa aika lailla. Siinäpä olikin miettimistä hetkeksi aikaa, miten sen teen. Lopulta päätin käyttää neulomisessa ohutta Maijaa ja puikkoja 2,5 mm. Alkuperäinen sukka taisi olla neulottu 7 Veljestä langasta.

DSCN6564%20%282%29_400x400.jpg

Neuloin sudet kirjoneuleena, en ruvennut silmukoimaan niitä, vaikka sekin kyllä kävi mielessä. Sukat onnistuivatkin ihan ookoo ja susista tuli nätit. Sukat saattavat tosin olla inan verran leveät, mutta sille ei voi nyt mitään. Miniä oli kuitenkin sukat saadessaan tosi tyytyväinen ja se on kai se pääasia. Jos olisin saanut valita itse värit, pohjaväri olisi ollut toinen kuin näissä sukissa.

DSCN6559%20%282%29_400x400.jpg

Haaste 1 on nyt selätetty. Seuraavaksi neulon yhdet toivesukat, jotka minun piti oikeasti neuloa jo tammikuussa B) Ups....

Susi sukat – Wolf socks

Koko-size 36-37
Puikot-needles 2,5 mm
Silmukoita puikoilla-stitches on needle about 18
Lankana-yarns Gjestal Maija
Langanmenekki 120 g
Suunnitellut-design tuntematon, unknown
Kaavio Pinterestistä-Chart from Pinterest.