EDIT: Uudelleen kirjoitettu postaus, jossa ei ole juurikaan mitään uutta 😊😊😊

Vuoden viimeiset sukat – the last socks of the year

Tässä nämä pikkuhiljaa valmistuvat – tämän vuosikymmenen viimeiset villasukat. Langat ovat teetee Pallasta, jonka ajattelin neuloa varastoistani nyt pois. Tuntuu hiukan oudolta neuloa näin lähellä jouluaattoa tämän värisiä sukkia, kun ajatukset ovat joulussa.

Olen käyttänyt näitä sukkia neuloessa oransseja, keltaisia ja valkoisia teetee Pallaksen jämien jämiä ja säästänyt viimeiset täydet lankakerät viimeisiksi. Korkkasin vasta nyt toisessa sukassa kantapään kohdalla viimeisen täysinäisen oranssin kerän. 

Kun punnitsin kaikki nämä teetee Pallakset, niin tällä hetkellä minulla on tätä lankaa varastossa vielä 1214 g eli hippusen yli kilo. Uskoisin, että siitä määrästä neuloo vielä melkein 10 paria sukkia, mutta voisin kyllä neuloa itselleni muutaman uuden patalapunkin.

DSCN5658%20%282%29_400x400.jpg

Luulenkin, että kunhan saan nämä keväiset pallosukat neulottua, siirryn patalappuihin. Tuo teetee Pallas on varmaan varsin hyvä lanka siihen hommaan. Ajattelin toteuttaa nämä patalaput suljettuna kirjoneuleena ja virkata niihin sitten jotkut reunat.

DSCN5702%20%282%29_400x400.jpg

Jos jaksaisi opetella neulomaan onteloneuletta, patalapuista tulisi varmasti aivan buenot, mutta koska olen varsin laiska luonteeltani, en jaksa ruveta nyt opettelemaan sitä taitoa patalappujen vuoksi.

Mutta toisaalta. Joskus olisi ihan hyvä opetella jotain uuttakin eikä pistellä menemään aina niillä vanhoilla nikseillä. Uusien asioiden opettelu pitää ainakin minun mielenkiintoni yllä neulomista kohtaan ja jos satun vielä onnistumaan, se tuntuu sitäkin mukavammalta 😊

Saako patalappuja muuten enää sanoakaan patalapuiksi, eikö ne asetettu pannaan? Noh. Siinä tapauksessa en aio neuloa patalappuja, vaan kattilan alusia tai vaikka pellin pitimiä 😉


Keväiset pallosukat – Spring ballsocks

Koko-size 39

Puikot-needles 2.75 mm

Silmukoita puikolla jalkaterässä 15

Lankana-yarns teetee Pallas

Langanmenekki-weight 120 g

Ei ohjetta-no pattern

These are the last woolsocks of this year, which I will knit. I give them to myself on a christmas present.