Neuletyö - knitwork 13 / 2020

Boncho, villaliivi, saunabolero...

Tällä työllä on monta nimeä. Olen halunnut jo pitkään neuloa jotain dominoneuleena. Olen ihastellut tällä tekniikalla neulottuja palapeittoja netissä jo kauan ja taisin kirjoittaa omaan neulebingolappuunkin, että tee joku dominoneuletyö. No nyt aion aloittaa sellaisen työn. 

Koska en uskaltanut aloittaa vielä ihan niin isoa työtä kuin palapeitto, pienensin tavoitteeni ensin bonchoksi. Siitä se muuttui sitten liiviksi ja siitä boleron tapaiseksi lyhyeksi liiviksi. Jos jatkan vielä tämän työn pienentämistä, siitä tulee pian patalappu 😊

Syy miksi ajattelin neuloa nyt tuollaisen lyhyen liivin on siinä, että minusta on mukava laittaa saunan jälkeen harteille jotain lämmintä. En tiedä onko se hyvä asia, mutta minua se rentouttaa ja koska en välttämättä halua vetää kokonaista villapaitaa päälleni, ajattelin neuloa nyt itselleni tuollaisen hartioiden lämmittäjän.

Ohjeen tähän perusdominojuttuun löysin Novitan sivuilta ja tässä onkin linkki ohjeeseen:

https://www.novitaknits.com/fi/fi/tutorials/neulonta/novita-dominoneule

Harjoittelin neuletta ensin parin pienen mallitilkun avulla, että pääsin juonesta jyvälle ja tässä on tuo ensimmäinen mallitilkku. Se on neulottu Novitan Raita langasta ja onnistui kuten pitikin. Ainoa mistä en pitänyt, oli tuo keskikavennus. En ilmeisesti osannut tehdä sitä oikein, kun se näyttää nyt tuolta.

DSCN6164_400x300%20%282%29.jpg

Niin neuloin vielä toisen mallitilkun ja kokeilin siinä toisenlaista kaventamista. Minusta tämä silmukkasauma on nätimpi tuossa keskellä kuin tuo yllä oleva yritys. Toiset tekevät tämän dominoneulepalan juurikin näin. Uskon näissä jutuissa sellaiseen vanhaan sanontaan kuin: "Jos et pysty piilottamaan sitä, korosta sitä". 😊

DSCN6168_400x300%20%282%29.jpg

Ja minusta tuo ajatus toimii. Niin rupesin neulomaan ensin bonchoa. Ajattelin ensin suureellisesti neuloa itselleni sellaisen ylisuuren bonchon, jonka alle olisi mukava käpertyä sohvan nurkkaan katselemaan telkkaria saunan jälkeen. 

DSCN6148%20%282%29_400x300.jpg

Sitten rupesin työn edetessä miettimään, että se ei ole nyt ihan minun tarpeisiini sopiva tällä kertaa. Niin ajattelin tehdä villaliivin. Sellaisen joka lämmittää hartioita ja niskaa, eikä ole tiellä jos pidän sitä ylläni kotosalla ja vaikka neuloessa. 

DSCN6151%20%283%29_400x400.jpg

Itse värimaailma on poimittu suoraan tästä Novitan Raita saaristo langasta, joka on pätkävärjättyä lankaa. Tämän saunaliivin väritys onkin napattu suoraan sen raidoista. En ole itse näiden värien suuri ystävä, mutta tämä on nyt tällainen kuin on. 

DSCN6159%20%283%29_400x400.jpg

Jos se sattuu onnistumaan ja on hyvä käytössä, voisin neuloa seuraavana puhdetyönä toisen, mutta lilamustana 😉 Nyt olen saanut juuri ensimmäisen etukappaleen neulottua ja siirryn siitä neulomaan takakappaletta. 

DSCN6160%20%283%29_400x400.jpg

Aion neuloa tämän villaliivini yhtenä kappaleena ja ommella vain olkasaumat sitten yhteen. Hyvin yksinkertaisesti. Täytyy sitten miettiä miten viimeistelen tämän muuten.

DSCN6156%20%283%29_600x600.jpg

Tämä minun villaliivini ei ole varmastikaan in, enkä välitä vaikka tästä tulisi susiruma. Pääasia minulle on nyt se, että se palvelee tarkoitustaan - eli lämmittää minun kolottavia hartioitani 😊

Puikot-needles 3.25 mm
Langat-yarns Novita 7 Veljestä ja 7 Veljestä Raita saaristo
Palan aloitussilmukoita on 31
Yhden palan koko noin 7 cm

I started now to knit a short vest to myself. I hope this vest will be warm and cozy when I'll put it on after the sauna <3