Neuletyö 30 / 2021

OHJE LÖYTYY NYT LANKAJENGI.FI NEULEOHJEKAUPASTA.

vv6_850x273.jpg

Somehiljaisuutta ja lomaa

Heippa pitkästä aikaa! Jos joku on ihmetellyt missä olen ollut, niin täällä sitä ollaan. Pidin heinäkuussa kuukauden mittaisen loman neulomisesta ja kaikesta, mikä ikinä vaan liittyy siihen. Tämä tauko oli sinänsä tarpeen, sillä olin koko kevään ja alkukesän tosi väsynyt, eivätkä helteet helpottaneet sitä asiaa yhtään.

Niinpä kasasin kaikki neulejuttuni kaappiin, suljin Excelin ja pidin siinä samalla myös Instagramin suljettuna. Enkä tehnyt tämän loman aikana yhtään mitään. Olin vain kuin Ellun kanat, lepäilin ja katselin leffoja. Kävin myös lomalla moikkaamassa lastenlapsia ja tytär oli luonani pitkästä aikaa lomailemassa – hänkin. Minä siis todellakin vain lepäsin.

vv1_400x400.jpg

Nyt oloni onkin levännyt ja jaksan taas touhuta 😊 Nyt kun heinäkuu on vaihtunut sitten elokuuksi, olen pikkuhiljaa availlut Exceliä, Instagramia ja neulonut tämän syksyn ensimmäiset villasukat: Viljavat vainiot. Niissä on syksyn tuntua ja ne kuvaavat pelloilla lainehtivaa viljaa.

IMG_20210807_135206__01%20%282%29_400x40

Värivalinnoissa en osunut omasta mielestäni ihan nappiin, mutta valitsinkin langat ”mitä kaapista löytyy” -tekniikalla. Niinpä näistä sukista tuli vihreäruskeat sukat pienellä keltaisella pläjäyksellä. Lisäsin tuota raikkaan keltaista väriä sukkiin ihan tarkoituksella. Halusin korostaa muutamaa viljantähkää siellä täällä ja samalla tuoda hiukan raikkautta sukkiin tällä tehostevärillä.

vv2%20%282%29_400x533.jpg

Ja se onnistuikin aika hyvin. Ilman niitä sukat olisivat varmasti paljon tylsemmät. Koska sukkamalleja alkaa olla olemassa jo satoja ja tuhansia, oli näiden sukkien nimen keksiminen vaikeaa. Kävin läpi kaikki tähkät, tähkäpäät, tähkylät, viljat ja viljavat. Joka nimellä oli tehty jotkut kauniit vilja-aiheiset sukat. Niinpä päädyin lopulta Viljavat vainiot nimeen ja toivon vain, ettei kukaan ole sitä nimeä jo käyttänyt. En ainakaan löytänyt sitä googlettamalla.

vv3%20%282%29_400x533.jpg

Itse sukat oli tosi helppo neuloa. Langanjuoksuista tuli tosi lyhyitä ja pisin juoksu taisi olla peräti 4 silmukan pituinen. Huomasin myös sukkaa neuloessa, että mallikertakin oli tosi helppo oppia ulkoa. Toista sukkaa neuloessa minun ei tarvinnut enää kuin vilkaista vähän kaaviota ja neuloa menemään vaan. Nämä sukat valmistuivatkin varmasti ennätysajassa. Minulla meni näiden neulomiseen vain kaksi päivää.

vv4%20%282%29_400x533.jpg

Tuntuipa muuten hyvältä tarttua taas puikkoihin pitkästä aikaa ja antaa lankojen liukua sormien välissä valmiiksi neuleeksi asti. En olisi malttanut lopettaa ollenkaan. Siksipä rupeankin jo varmaan tänään suunnittelemaan uusia sukkia ja ne ovat joulusukat. Ajattelin kokeilla niissä kiilakavennusten neulomista jalkapohjaan. Saapa siis nähdä miten tulen onnistumaan siinä 😉

Nyt oikein kivaa viikon jatkoa teille, palaillaan taas asiaan 😊

Neuloskellen, Kikiliakii

vv5_400x533.jpg

Viljavat vainiot -villasukat

Koko: 38-39
Puikot: 3,5 mm
Langat: Novita 7 veljestä ja Adlibris Socki
Langanmenekki: noin 140 g

Suunnittelija: Kikka Kikiliakii Virolainen
Ohje: Löytyy Lankajengi.fi neuleohjekaupasta.