Kaavion kääntäminen

Nyt olen saanut tämän ensimmäisen Kainuun lapasen valmiiksi ja siitä tuli ihan kiva. Ongelmaksi tuli kuitenkin sen neulominen peilikuvana ohjeessa annetun kaavion mukaan. Ohjeessa ei ollut kuin yksi kaavio ja se oli vain toisen käden lapaselle.

DSCN3274_400x400.jpg

Raavin siinä sitten päätäni, että mitä teen, kun kaavion lukeminen väärään suuntaan ja päässä kääntely ei kauheasti houkutellut. Siinäpä pulma. Ajattelin, että kaavio täytyy kääntää peilikuvaksi, jotta neulominen sujuisi helpommin. Niin vein kaavion Wordiin ja käänsin siellä kaavion itsensä peilikuvaksi.

DSCN3287_400x400.jpg

Ja tämäpä onnistuikin helposti ja nopsaan. Nyt minulla on tulostettuna peilikuva kaaviosta ja neulon toista lapasta sen mukaan. Miten helppoa ja nyt kerron miten sen Wordissa tein.

Näin lyhyesti: Kopioin ensin kaavion kuvan Wordiin. Otin sen jälkeen kuvatyökalut/muotoilun esiin Wordin yläpalkista. Sen jälkeen klikkasin pientä nuolta yläpalkin oikeassa reunassa, jossa luki ponnahdusikkunassa: Kierrä objekteja. Avasin tämän valikon ja valitsin sieltä: Käännä vaakasuunnassa ja klikkasin sitä. Näin. Kaavio oli käännetty peilikuvaksi. Tämän jälkeen vain tulostin kaavion ja nyt neulon sen mukaan toista lapasta.

DSCN3285_400x173.jpg

Miksi käänsin kaavion. Nuo kierrereunan tupsut piti saada lapasissa vastakkaisille sivuille. Jos olisin neulonut saman kaavion mukaan molemmat lapaset, olisi toinen kierrereunan tupsu tullut väärälle puolelle lapasta. 

Mutta. Jos tämä tuntui vaikealta, niin tuon kierrereunan voi jättää aina lapasesta pois ja neuloa tilalle vaikka joustinneuletta. Itse halusin tuon kierrereunan opetella tekemään :)