Neuletyö - Knitwork 32 / 2020

Valitan huonoja kuvia.

otsikko1_850x186.jpg

No hei. Olen viettänyt tämän viikon häätunnelmissa ja ei, kukaan ei ole mennyt tällä viikolla naimisiin. Palasin tällä viikolla ajatuksissani neljän vuoden taakse, kun poikani meni naimisiin. Muistelisin ainakin niin, että siitä on jo sen verran aikaa <3 Tämän viikon kaksi palapeiton palaa liittyvätkin tähän onnelliseen tapahtumaan ja muut palat sitten johonkin muuhun.

Se taisi olla elokuuta kun he astelivat alttarille ja sanoivat toisilleen tahdon. Juhlat olivat iloiset, ruoka hyvää ja anoppikin sai osallistua ohjelmaan omalla pienellä panoksellaan. Niin ajattelin, että olisi mukava ikuistaa tämä kaunis muisto jotenkin palapeittoon ja siitä se ajatus sitten lähti.

IMG_20200919_100550_850x850.jpg

Häiden väriteema oli valkoinen ja kirkkaan sininen. Muistan valkoisen ruusun ja sinisen kukan poikani puvun rintapielessä, kun hän seisoi alttarilla ja odotti morsiantaan. Olen ammentanutkin värit näihin paloihin siitä värimaailmasta. Nämä morsian- ja sulhaspalat eivät ole täydellisiä, mutta kun katson niitä nyt valmiina, ne tuovat mieleeni nämä muistot.

20200919_093404_850x499.jpg

Niin aloitin suunnittelun sulhaspalasta. Siitä oli jotenkin helpompi aloittaa, koska morsian pala vaati paljon enemmän pohtimista. Niin piirsin kaavion, jossa näkyy mustaa pukua, valkoinen paidan etumus ja kirkkaan sininen rusetti. Siinäpä se sitten olikin. Tässä alla tämä varsin yksinkertainen kaavio.

sulhanen.jpg

Kun olin saanut tämän sulhaspalan valmiiksi, tuumin, että se kaipaa vielä jotain pientä. Niin lisäsin näihin paloihin hopealangalla ja kirjomalla vähän bling blingiä mukaan. Rusettiin ilmestyi hopeanvärisiä pilkkuja. Kuvassa tuo hopealanka ei näy kunnolla, mutta luonnossa tämä pala on tosi kiva.

sulhanen%201_400x398.jpg

Morsian pala olikin sitten paljon vaikeampi jo toteuttaa. Tutkin netistä hääpareille tehtyjä onnittelukortteja, jos löytäisin sieltä jonkun kivan idean siihen, miten saan tästä palasta morsiamen näköisen. Tällä kertaa en löytänyt sieltä kuitenkaan juurikaan apua. Niin ompelin, purin ja kokeilin, ompelin, purin ja kokeilin, kunnes en enää jaksanut tavoitella tähtiä.

morsian.jpg

Tällaisen palan sain aikaiseksi. Tässä palassa näkyy siis osa morsiamen hääpuvusta, rintakehältä vyötärölle. Lisäsin myös tähän palaan bling blingiä ja näin palasta tuli heti hiukan juhlavampi. Se ei ole täydellinen, vyötärö saisi olla kapeampi, mutta olkoon tämä minun näkemykseni asiasta tällä kertaa :)

morsian%201a_400x410.jpg

Auringonkukasta kukkaseksi

Kolmas pala, jonka olen tällä viikolla saanut tehtyä, onkin sitten aivan toisesta maailmasta. Kukkien maailmasta. Kun puhutaan luonnonkukista, niin minusta auringonkukat ovat erityisen kauniita. Pidän paljon niiden aurinkoisesta väristä, varsinkin näin syksyisin. Niitä ei syyttä kutsuta auringonkukiksi.

20200916_152959_400x392.jpg 

Halusin tässä palassa kokeilla kolmiulotteisuutta ja niin yhdistin tämän kukan teossa monta eri tekniikkaa. Tätä kukkasta on neulottu, siihen on jäljitelty silmukoita (silmukoitu), kukkien terälehtien reunat on pintavirkattu ja kukan keskustaan on kirjottu tikkipistoin pilkkuja. Olen käyttänyt tässä kukassa siis neljää eri tekniikkaa. 

kukka.jpg

Lopputulos onkin varsin hauska, vaikka kukka ei ainakaan tämän keltaisen pohjapalan päällä näytä ihan auringonkukalta. Minun oli pakko virkata terälehtien reunat toisella värillä, että ne erottuvat pohjapalasta. Nimesinkin tämän kukan lopulta vain kukkaseksi. 

kukka%201%20a_400x393.jpg 

Minun tekisi mieli kokeilla vielä päivänkakkaran tekemistä tällä samalla tavalla :)

My topics was on this week bride, groom and (sun)flower. Next week I will do something else :)