Neuletyö - Knitwork 37 / 2020

vil1_850x270.jpg

Huomenta huomenta!

Se on uusi päivä koittanut ja syksyä eletään. Ajattelin istuskella hetken aikaa tässä aamutuimaan läppärin äärellä ja kirjoitella jotain tänne blogiin. Ensimmäiset sukat näyttelyyn ovat nyt työn alla. Olen itse aika innoissani näistä sukista. Niistä on tulossa  aivan randomit. Juuri sellaiset kuin halusin.

Random tarkoittaa satunnaista. Olen siis ommellut näihin sukkiin kaikkea satunnaista, eivätkä nämä kuvat liity välttämättä toisiinsa millään tavalla. Ja kyllä, nämä sukat eivät ole käytännölliset eikä niitä ole tarkoitettu päivittäiseen käyttöön. Ne on tehty näyttelyyn ja ne pursuavat pikku ideoita ja kivaa katseltavaa. Ainakin toivon niin.

Mistä tämä ajatus näihin sukkiin lähti. Taiteilijan tyhjästä taulusta, johon hän maalaa kauniita maisemia. Koska minä en osaa maalata, neuloin yksinkertaiset harmaat perusvillasukat ja ajattelin, että siinä ovat minun tauluni. Ajattelinkin täyttää nämä  "tauluni" kirjomalla ja silmukoimalla niihin erilaisia kuvioita :)  

DSCN7006%20%282%29_400x533.jpg

Niin rupesin tuumasta toimeen. Päätin edetä sukassa "mitä mieleen tulee" -tekniikalla ja suunnitella sukkaa sitä mukaa kun se valmistuu. Tätä olisi ollutkin vähän hankala suunnitella tarkasti etukäteen. Niinpä aloitin jostain ja ensimmäisenä sukkaan ilmestyivät aurinko ja mökki.  

vil3_400x533.jpg

No. Kun ne näyttivät kivoilta, ajattelin jatkaa samaa rataa. Seuraavana halusin ommella sukkaan lampaan mökin pihalle ja niin tein sen. Kun siitä tuli sitten yhtä iso kuin mökistä, niin minua rupesi huvittamaan koko juttu. Ompelinkin lampaan päälle nuorison suosiman lyhenteen LOL (nauran ääneen). Se voi kyllä olla lampaan oma ajatuskuplakin...hmmm...

vil9_400x400.jpg

Niin yksi asia johti toiseen ja sukasta alkoi tulla näköisensä. Seuraavaksi siirryin sukan taakse. Sinne olikin jo hiukan hankalampi ommella kuvioita, koska siellä ovat kavennukset. Siksi tuo kynttilä ja leppis onkin sukassa vähän kallellaan, mutta se ei haittaa :)

...Ai miksi siellä on kynttilä. Sitä minäkin vähän ihmettelen. Koska joulu ja halloween on tulossa? Se oli sellainen ihan randomina sukkaan heitetty asia. En osaa vastata tuohon mitään :D 

vil7_400x400.jpg

Seuraavaksi rupesin täyttämään sukan toista sivua ja siinä vaiheessa värimaailma alkoi olla jo aika lailla hallussa. Sinne ompelin YOLOn. YOLO on lyhenne sanoista: You Only Live Once eli elät vain kerran. Ajattelen, että jos mitään ei uskalla kokeilla, ei mitään voi saavuttaakaan. Halusin tehdä tällaiset sukat kerran elämässä.

vil8_400x400.jpg

Lopulta olin kiertänyt ensimmäisen sukan ympäri ja pääsin sukan etuosaan. Jalkaterän päätin jättää yksiväriseksi rauhoittamaan sukkaa. Sukan etuosaan ilmestyivätkin ampiainen, mansikka ja XOXO. Pusuja ja haleja. Amppari ja kaikki muukin on ommeltu sukkaan vapaalla kädellä. En ole siis käynyt Pinterestissä kurkkimassa kaavioita.

vil6_400x400.jpg

Kun näytin tätä ensimmäistä sukkaa tyttärelleni niin hän totesi, että onpa randomit sukat. Hän ei ymmärtänyt miten sukassa olevat eri kuvat liittyvät toisiinsa ja oli hiukan ymmällään. Sanoin hänelle siihen vain, että taiteen tehtävä onkin herättää ajatuksia ;) 

Niin sukkien työnimeksi tuli Randomit villikset. Nyt kun aloittelen toisen sukan ompelua, laitan tähän kuvan sukasta, ennen kuin sotken sen överiksi. Luulen, että näiden randomien överisukkien jälkeen yksinkertainen tuntuu minustakin tosi kauniilta  ainakin hetken aikaa :)

vil12_400x533.jpg