Oi voi

ja voi. Minulle kävi nyt nimittäin niin, että lähetin "vähän niin kuin vahingossa" tyttärelle ja äidilleni noiden Karmeiden joulusukkien kuvan ja he tekivät niistä nyt sitten tilauksen. Lupasin siis neuloa tyttären avomiehelle ja veljelleni tällaiset sukat joululahjaksi. 

Koska en ole sinisen suuri ystävä, tein kuperkeikan näissä sukissa ja vaihdoin niissä värit. Tonttulakit ovat edelleenkin punaiset, mutta muuten sukat ovat musta-harmaa-valkoiset. Otin tässä tietoisen riskin siitä, että sukat menevät aivan pieleen ja minua jännittikin aika lailla kun neuloin näitä. 

DSCN5000%20%283%29_400x400.jpg

Sukka näytti tekovaiheessa välillä aivan karmean rumalta, mutta lopulta tuo riskin ottaminen sitten kai kannatti? Minusta näistä sukista tulikin ihan kivat.

DSCN5000%20%284%29_400x400.jpg

Jouduin lisäämään sukan jalkaterään pituutta, koska jouduin neulomaan koon 45 sukat. Käytin jalkaterässä samasta sukkamallista löytyviä kuvioita. Sukan jatkamisessa oli vähän haastetta, mutta ensimmäinen sukkapari on nyt selätetty :) Nämä sukat ovat veljelleni.

DSCN5001%20%282%29_400x512.jpg

Nyt jätän nuo koon 48 (!) sukat hautumaan ja neulon äidilleni tässä välissä yhdet lapaset. Annan ne hänelle lokakuussa synttärilahjaksi. Aion tehdä hänelle myös toisetkin lapaset joululahjaksi :) Äitini valitsi itse nuo lapasmallit, kun kävi luonani viime viikonloppuna.

Alkuperäinen suunnittelija: Lumi Karmitsa
Malli: Karmeat joulusukat
Ohje: Villit vanttuut & Vallattomat villasukat -kirja