Nyt tiedän mitä neulon seuraavaksi

Äiti lähetti minulle tuossa sunnuntaina Whatsuppiin kuvan aivan ihanista pienistä kirjoneulotuista joulusukista. Ne olivat ilmeisesti kuusenkoristeita. Innostuin ideasta, mutta ajattelin neuloa itselleni kuusenkoristeiden sijaan oman joulukalenterin.

Niin kolusin nettiä ja sieltä löytyikin monenlaista ihanaa joulukalenteri-ideaa. Oli pieniä kirjoneulottuja lapasia, sukkia ja virkattuja pusseja. En tiedä miksi, mutta näiden ideoiden sijaan rupesinkin suunnittelemaan joulukalenteriksi pieniä jouluisia neulottuja pusseja.

Niin piirtelin (alunperin) paperille suunnitelman joulukalenterin pusseista. Laskeskelin pitkään, paljonko laitan silmukoita puikolle ja päädyin 12 silmukkaan per puikko, yhteensä 48 silmukkaan. Tämä siksi, että tämä silmukkamäärä on jaollinen 2, 4, 6 ja peräti 8 silmukan mallikerroilla, jos haluan neuloa pusseihin kirjoneuletta.

Kuva2_500x512.jpg

Ja minähän haluan. Niin rupesin neulomaan ensimmäistä koepussia. Neuloin siitä ihan perusraidallisen pussin, jonka suuhun neuloin katkonaisen 2 o, 2 n -joustinneuleen. Sitä piti uudesta kirjasta kokeilla. Laskin pussia neuloessa kuinka monta kerrosta minun käsialallani tarvitaan, että itse pussista tulee neliön muotoinen.

DSCN3643_400x400.jpg

Noita kerroksia kertyi 34 Novita nallea ja 3 mm puikkoja käyttäen. Nyt minun on helppo laskeskella pusseja neuloessa kirjoneulekuviot kohdalleen pussiosaa neuloessa. Tuota katkonaista joustinneuletta ei aio neuloa muihin pusseihin, se on kaunis joustinneule, mutta ehkä hiukan liian raskaan oloinen näihin pusseihin.

DSCN3647%20%282%29_400x400.jpg

Tässä siihen kuitenkin lyhyt ohje, jos haluat joustinneuletta kokeilla. Tämä on helppo ohje.

Krs 1. Neulo 2 s oikein ja 2 s nurin. Toista koko kerroksen ajan.
Krs 2. Neulo kerroksen kaikki silmukat oikein.

Toista näitä kahta kerrosta haluttu määrä.

DSCN3638_400x400.jpg

Kooltaan tästä pussista tuli nyt minun käsialallani 9,5x9,5 cm eli ihan kivan kokoinen pussi. Sinne mahtuu hyvin joulukarkki jos toinenkin. Aion neuloa näistä kaikista joulupusseista erilaisia, en jaksaisi varmaan neuloa 24 samanlaista pussia.

Pussin suuhun tein 40 cm pituisen nyörin. Jos haluaisi päästä tässä kohtaa helpommalla, pussin suun voisi sulkea silkkinauhallakin, mutta minusta nämä nyörit sopivat pusseihin paremmin.

Laitan tähän loppuun vielä ohjeen tuohon reikäkerrokseen :)

Krs 1. Neulo kaikki kerroksen silmukat oikein.
Krs 2. Neulo 1 s o, *Ota langankierto puikolle, neulo 2 s oikein yhteen ja neulo vielä 2 s oikein.* Toista *-* koko kerroksen ajan.
Krs 3. Neulo kaikki kerroksen silmukat oikein.

Aloita tämän jälkeen pussiosan neulominen.