Värejä

Rupesin neulomaan heti eilen näitä Kainuun perinnelapasia ja kello oli jo lähemmäs 23, kun maltoin vasta pistää työn pois ja käydä nukkumaan. Ja kun heräsin aamulla, jatkoin lapasen neulomista aamukahvin kera. Minulla on sellainen tapa, että neulon aamuisin tunnin verran, ennen kuin lähden mihinkään ja juon siinä samalla aamukahvin.

Siinä heräilee kivasti ja kahvi maistuu aivan älyttömän hyvälle. Ja olenpa niinkin tarkka tästä aamurutiinista, että jos minun pitää olla jossain aamulla kello 8 niin nousen ylös sen verran aikaisin, että ehdin neuloa aamulla rauhassa sen tunnin. Tapansa kullakin :) Minun aamuni starttaavat näin. 

Mutta. Ensimmäinen lapanen on siis jo melkein siinä vaiheessa, että voin ruveta neulomaan kärkikavennuksia. Näistä taitaakin tulla tosi värikkäät lapaset. Valitsin tarkoituksella lapasiin värejä, joissa on vähän enemmän kontrastia keskenään ja joista osa on kirkkaita värejä.

DSCN32621_400x400.jpg

Ensimmäinen haaste näissä lapasissa oli opetella kierrereunan tekeminen lapasen suuhun. Ohje oli kuitenkin hyvä ja se onnistui ensi yrittämällä. Silmukka ja langanvaihto kerrallaan. Tosi hitaasti mutta varmasti. Ja ihan kaunis reuna lapaseen tulikin. Tuota tekniikkaa voisi joskus käyttää jossain muuallakin.

DSCN3261_400x300.jpg

Jos ihmettelet tuota langanpäiden määrää, niin nuo kierrereunan langanpäät päätellään hevosenhäntäsolmulla lapasen päälle ja letitetään letille. Noin paljon pääteltäviä langanpäitä näissä lapasissa ei ihan ole. Tosin minulla on ollut näissä lapasissa 9 eri väristä lankaa käytössä, kun olen neulonut niitä.

DSCN32662_400x400.jpg

Niinpä pääteltävää kyllä riittää. Helpommallakin olisi päässyt jos olisin käyttänyt toisena lankana lapasissa jotain raikasta pätkä- tai liukuvärjättyä lankaa.  Mutta. En kauheasti pidä niistä. Minusta on mukavampi käyttää yksivärisiä lankoja kuin valmiita raitalankoja. Poikkeuksiakin tosin on.

Nyt jatkan kotihommien tekemistä ja sitten istun lempparinojatuoliin ja jatkan näiden lapasten neulomista. Saan varmaan tämän toisen lapasen valmiiksi tänään.