Muuttuva tekijä

Käykö teille koskaan niin, että kun rupeatte neulomaan jotain niin yksi asia johtaa toiseen ja se kolmanteen ja huomaatte neulovanne pian jotain aivan muuta, kuin alunperin piti? Minulle kävi nyt taas niin B)

Minun piti neuloa viimeiset joululahjat valmiiksi, mutta tässä sitä ollaan, neulomassa itselle Kainuun perinnelapasia eikä joululahjoista ole tietoakaan :) 

Onneksi tässä on vielä aikaa niin noilla joululahjoilla ei ole vielä niin kiire. Kun sain nuo ensimmäiset Kainuun perinnelapaset valmiiksi, keksin että voisin kokeilla neuloa nuo lapaset mustaharmaavalkoisina.

No eihän siinä auttanut muu, kuin ruveta neulomaan niitä B) 

DSCN3453_400x400.jpg

Nyt 2 päivää myöhemmin minulla on sitten mustaharmaavalkoiset Kainuun perinnelapaset. Peukaloita en ole niihin vielä neulonut, matkaan tuli nimittäin yksi muuttuja B) 

DSCN3457_400x400.jpg

Nämä lapaset näyttävät tosi mustavalkoisilta verrattuna ensimmäisiin lapasiin. Jos tuossa kuvassa ei näkyisi noita oranssin värisiä langanpätkiä, sitä voisi luulla mustavalkoiseksi kuvaksi, mutta sitä se ei ole :) 

DSCN3461_400x400.jpg

Tässä sitten se muuttuva tekijä: Neulon jo lilan värisiä lapasia (!!). En tiedä miten tässä näin kävi, mutta kun lilallekin pipolle piti saada omat lapaset. Niitä oli sitten p-a-k-k-o päästä neulomaan heti, niin etten ehtinyt neuloa näihin mustavalkoisiin lapasiin edes  peukaloita :D

DSCN3469_400x400.jpg

Täytyy sanoa, että nyt kun värejä on lapasessa 5 vähemmän ja neulon jo viidettä lapasta, tämä neulominen käy jo nopsaan. Juuri nyt neulon jo toista lilaa lapasta :)

DSCN3447_400x400.jpg

Kunhan saan nämä lapaset neulottua, neulon molempien lapasten peukalot yhdellä kertaa sarjatyönä ja päättelen lopuksi lapasten kaikki 10 000 langanpäätä. 

Näihin lapasiin en muuten neulonut nyt kierrereunaa vaan ihan tavallisen joustimen.