Neuletyö - Knitwork 19 / 2021

puputotsikko_950x302.jpg

Heippa,

siitä on tainnut kulua jo kaksi viikkoa, kun olen viimeksi kirjoitellut tänne. Pääsiäinenkin kolkuttelee jo ovella. Kahden viikon päästä syödään jo mämmiä ja avataan suklaamunia. Halusinkin tehdä sen vuoksi itselleni pääsiäiseksi sukat, sillä mikäs onkaan sen mukavampaa, kuin pistää näihin juhlapyhiin sopivat sukat jalkaan saunan jälkeen.

Ajattelin, että haluan tehdä kerrankin sukat ihan itselleni ja juuri sellaiset kuin itse haluan. Niin rupesin pyörittelemään ideoita sukista. Mietin, mitä pääsiäinen minulle merkitsee ja mitkä ovat niitä minun merkkejäni, että pääsiäinen on tullut. No. Minulle pääsiäinen on keväänmerkki.

puput1_350x467.jpg

Luonto on alkanut kuoriutua lumipeitteen alta, aurinko on palannut takaisin taivaalle, ilmat ovat lämmenneet ja kevään ensimmäiset kukat puskevat ylös tien pientareilla. Koen itse kevään aivan ihanana vuodenaikana pitkän ja pimeän sekä raskaan talven jälkeen.

Ihmisetkin ovat jotenkin iloisempia näin keväisin. Oletteko huomanneet? On kuin saisin itsekin jostain lisää virtaa auringon lämmittäessä ja valon määrän lisääntyessä. Sitä jaksaa jotenkin paremmin.

No. Mitä asioita minulle tuli mieleen, kun mietin pääsiäistä. Mitkä tekevät siitä minulle juuri pääsiäisen. Kaikkien pääsiäisherkkujen ja lepäämisen lisäksi minulle tuli mieleen melkein ensimmäisenä pajunkissat maljakossa.

puput3_350x350.jpg

Niitä täytyy olla aina. Sitten mieleen tuli lumen alta pilkottava nurmikko, pääsiäispuput ja suklaa. Rairuoho täytyy kylvää myös ja kasvattaa. Se onkin minulla tämän päivän ohjelmassa, kunhan nämä postaukset on tehty.

Suklaa kuuluu tietysti myös pääsiäiseen munien ja pupujen muodossa. Tässäpä näitä tärkeimpiä aineksia minun pääsiäissukkiini. Mämmisukkia en ajatellut nyt tehdä :) Sitten vaan rakkaan Excelin ääreen ja piirtelemään itselle niitä kaikkein ihanimpia omia pääsiäissukkia.

Pajunkissoja, rairuohoa ja suklaamunia, niistä ovatkin minun tämän vuotiset pääsiäissukkani tehty. Kevään ja paremman elämän odotuksesta. Siitä että luonto herää taas henkiin ja kohta tulee kesä!

puput2_350x467.jpg

Niin nämä sukat alkoivat muotoutua. Väreiksi valitsin näihin sukkiin limen vihreän, tuon tuoreen nurmikon ja rairuohon värin. Puput väritin ruskeiksi, ovathan ne suklaapupuja. Sukan varsiin piirsin pajunkissoja.

Pajunkissojen nuppuihin tarvittiin myös valkoista väriä, sekin otettiin mukaan sukkaan. Se on myös pois sulavan lumen väri. Kun olin suunnitellut sukat, mietiskelin neuloessa, että tulipa tehtyä varsin vihreät sukat.

Ihastuin kuitenkin tuohon myhome living lankamerkin limen vihreään väriin ja halusin tehdä juuri siitä sukat. Sitä lankaa saa Cittarista 150 g kerissä. Facebookissa moni on kehunut tätä lankaa ihan hyväksi sukkalangaksi, niinpä ajattelin nyt testata langan. On sitä ainakin ihan kiva neuloa.

puput4_350x350.jpg

Mikä sitten nimeksi näille sukille, kun noita pupusukkia on niin paljon erilaisia. Hetken mietittyäni mieleen tuli sana puputtimet, enkä tuhlannut sen enempää aikaa tämän nimen miettimiseen. Nämä sukat ovat nyt siis Puputtimet. Toivottavasti kukaan ei ole käyttänyt jo tätäkin nimeä sukissa.

Kun nämä sukat näyttivät valmiina sitten niin kivoille, halusin kokeilla neuloa vielä toiset samanlaiset, mutta auringon keltaisina. Ajattelin, että voisin tehdä äidille ja itselleni samistelusukat täksi pääsiäiseksi ja sen myös tein. Siitä lisää seuraavassa postauksessa :)

Lämmöllä, Kikiliakii

Puputtimet - Easter bunny socks
Koko, size: 38-39
Puikot, needles: 3,5 mm
Lankoina, yarns: Myhome living, Novita 7 veljestä
Langanmenekki, weight: noin, about 155 g
Suunnittelija, design: Kikiliakii
Ohje, pattern: mietinnässä, coming soon maybe....